Görüntü
Diş Teli Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?

Diş teli tedavisi; çocuk, genç ve yetişkin pek çok bireyin tercih ettiği tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisinde gerekli bakım süreçlerinin yönetilmesi ile istenen sonuca ulaşmak oldukça kolaydır. Diş teli tedavisinde bakım süreçlerinin incelenmesi ile istenen düzeyde sağlıklı gelişim sağlanmaktadır. Gelişim süreçlerinin incelenerek ilerletildiği diş teli tedavilerinde öncelikle hastanın durumu ele alınarak incelenmektedir. Gerekli işlemlerin ilerletilmesi ile istenen sonuç sağlanmaktadır. Diş teli fiyatları da bu bağlamda değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması görülmektedir. Hangi hastaya, hangi tedavi yönteminin sunulduğunun belirlenmesi diş teli fiyatları açısından önem arz etmektedir.

 

Diş Teli Tedavisi Başlangıcı

Diş teli tedavisine başvuran bireyler öncelikle muayene süreçlerinden geçmelidirler. Gerekli ihtiyaç analizi yapıldıktan sonra adım adım tedavi süreçleri ilerletilmektedir. Öncelikle diş yapısının analiz edilmesi gerekir. Bu analizlerin yapılması diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri için önemli bir konudur. Diş telinin yapısı, uygulanma şekli, gerekli ihtiyaçlar, ek süreçler diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinin sağlanması için önemli bir konu olmaktadır. Diş teli tedavisinde gerekli bilgilendirmelerin yapılması ile süreç istenen düzeyde ilerleme göstermektedir. Bireylerin ağız yapılarının incelenerek ihtiyaç analizlerinin kurulması süreç için büyük öneme sahiptir. Hangi bireylerin hangi alanda desteğe ihtiyacı var, hangi diş teli türünü kullanması gerekiyor gibi soruların şekillenmesi ile istenen düzeyde sistem kurulmuş olunur.

 

Diş Teli Türü Nasıl Belirlenir?

Diş teli tedavilerinde diş teli türünü belirlemek önemli bir konu olmaktadır. Bireyler diş teli tedavi süreçlerinde kullanılacak braketleri belirlemek için görüşleri değerlendirirler. Her braket türü biri istenen sonuca götürebilmektedir. Ancak hangi braketin seçileceği bireysel farklılıklara göre şekillenmektedir. Yetişkin veya çocuk olsun her birey için braket türleri mevcuttur. Hatta bazı renkli braketler çocuklar için çokça tercih edilmektedir. 

Metal, şeffaf ve lingual braketlerin ele alınıp incelenmesi ile süreç başlanmaktadır. İlk olarak üretime başlanan metal türler ile gelişim süreci istenen düzeyde ilerleme gösterebilmektedir. Metal türlerin görünümünden rahatsız olan yetişkinler özellikle şeffaf türleri tercih edebilmektedirler. Bu türleri tercih eden kişilerin estetik görüşleri oldukça önemli olmaktadır. Şeffaf türlerden sonra meydana gelen lingual teller de görünümü en aza indirmiş olan teller olmaktadır. Dişlerin arka taraflarına yerleştirilen lingual tellerin temizlenmesine dikkat etmek gerekmektedir. Görünüm yönünden büyük avantajlara sahip olan lingual tellerin dile değmesi bakımından da dezavantajları mevcuttur. Bu durumda bizlere iyi gelen ve gelişmesi gereken yönleri ile tedavi sürecinizi tanımlamanız büyük öneme sahiptir.


Share:

Ortodonti tedavisi ne kadar sürer

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi dişlerdeki çapraşıklığın ayrıklığın ve konum bozukluğunun diş teli takılarak düzeltilmesidir. Ortodonti tedavisinin süresini birçok faktör etkiler. Site ziyaretçilerimizin soruları

Devamı

Alpdent ile Diş Teli Fiyatları

Dt Emre Aldoğan 23-04-2020

Alpdent olarak müşterilerimizin olanaklarına önem vererek süreçte onların karşılacağı durumlara uygun plan oluşturmaya önem vermekteyiz. Süreçte önemli olan durumları da sizler için toplayarak açıklad

Devamı

Kliniklerde Diş Temizliği Uygulamaları

Dt Emre Aldoğan 01-06-2021

En iyi diş hijyeni rutini bile ağzınızın ve dişlerinizin mikrop ve tartar içermediğini garantisini vermemektedir. Bu durumda sizlerin gerekli tedavi süreçlerinizi ilerletirken bir alanına uzman diş he

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.