Görüntü
Diş Teline Önyargılar

Diş teli tedavisi bireylerin kafasında pek çok durumu çağrıştırmaktadır. Bu durumlardan biri de dişlerin acıyacağı ve kötü görüneceğidir. Pek çok birey günümüzde bu algıyı kırarak tedaviye daha çok başvurmaktadır. Ancak hala bu durumu düşünerek kaygılanan bireylerin sayısı da fazladır. Yazımızda diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri, diş teli fiyatları üzerindeki faktörler, diş teli nasıl takılır gibi sorulara cevap arayacağız. 

Diş Teli Nedir?

Diş teli denince akla metal görüntüler gelse de günümüzde bunlardan bir tanesi metal türler olmaktadır. Diş teli braket denilen yapıların korunumu ve hareketi sağlaması ile dişlerin uygun konumlara gelmesi demektir. Braketler dişleri yavaş yavaş uygun konumlara doğru ilerletmeye çalışmaktadırlar. Bu durumda öne çıkan braketlerin türlerine göre diş teli fiyatları 2024 düzeni belirlenmektedir. 

Diş Teli Tedavisinde Braket Önemi

Diş teli tedavisinde braketler oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Braket türü bireyin ihtiyaç ve beklentileri çerçevesinde gelişmektedir. Alanında uzman ortodontistlerimiz ile sizlerin ihtiyaçlarına cevap bulmaktayız. Şimdi beraber braket türlerini tanıyalım ve diş teli fiyatları 2024 etkilerine de değinelim.

Metal Diş Teli Fiyatları

Metal diş teli en uygun ve ilk çıkan braketlerdendir. Metal türlere ilgili hala devam etmekte yalnız son yıllarda çıkan yeni türler ile biraz düşmektedir. 

Son dönemlerde daha sağlıklı ve düzgün bir ağız yapısına kavuşmak isteyen bireyler diş teli tedavisine daha sık başvurmaktadır. İstediği tellerin başlarında da metal türler gelmektedir. Metal türler istenen amaca bireyi götüren diş teli fiyatları açısından da makul olan türlerdendir. 

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemeleri Nasıl Sağlanır?

Diş teli fiyatları belirli bir skala içerisinde olsa da diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde diğer faktörlerin de etkileri katılarak sonuçlanmaktadır. 

- Kullanılan braket türü ve ek müdahalelerin gerekliliği

- Alanında uzman ortodontist seçimi

- İşlemin yapılacağı klinik seçimi

- Ekonomik faktörler

- Bireyin getirdiği problem durumu kapsamı

Gibi pek çok etmen iç içe girerek süreç içerisinde değerlendirilmektedir. Bu etmenlerin ışığında kişiye özgü fiyatlandırma sağlayan Alpdent olarak sizlere gerekli süreç yönetimini sunmaktayız.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.