Yetişkin bireyler diş teli tedavisinde pek çok durum analizini sağlarlar. Alanında uzman kadromuz Alpdent olarak sizlere pek çok avantaj sunmaktayız. Süreç boyunca gerekli durum çözümlenmesi ile adım adım istediğiniz sağlıklı diş yapısına kavuşmanıza destek vermekteyiz.
Renkli tel diye bir ürün mevcut değildir. Braketlerin çevresine ark teli denen tellerin sabitlenmesi için kullanılan elastikler renkli olmaktadır. Renkli braketler ile gülüşlerinize renk katabilirsiniz. Peki herkes renkli tel kullanabilir mi? Kimler tarafından renkli tel uygulanır? gibi soruları inceleyelim;
Braketler dişlerin konumlarının sabitlenmesi için gereken yapılar olarak bilinmektedir. Braket seçimi bireylerin tercihleri ile şekillenmektedir. Metal, linugal veya şeffaf türde olan braket türleri pek çok amaç çerçevesinde değerlendirilmektedir. Alpdent ile diş teli bakımı hakkında sizlere pek çok bilgilendirmeyi alan uzmanları olarak sunmaktayız. Diş teli tedavisinde gerekli süreç tedavisini programlamak için birliktelik sağlamamız gerekmektedir. Her braket türü kendi içerisinde tedavisini şekillendirmektedir. Şeffaf diş teli ve tedavi sürecine etkileri hakkında değerlendirme sağlanması tedavinin istenen düzeyde ilerlemesine katkı sağlamaktadır.
Renkli braketler ile çocuklar ve gençler diş teli tedavisine daha çok katkı sağlamaktadır. Özellikle olumsuz görünümü olduğunu düşünen ve düzenleme sağlamak isteyen gençler için renkli tel kullanımı oldukça yaygınlaşmaktadır. Renkli tel tercihinde hangi renk isteniyorsa onun kullanılması mümkündür. Bireyler en çok hangi rengi tercih ediyorsa o renk teller kullanılarak süreç yapılandırılmaktadır.
Braket seçiminde renkli ve şeffaf braketler yer almaktadır. Şeffaf braketler ile yetişkinler daha çok tercih alanını geliştirmekte iken renkli braketler ile gençler daha çok ilgi alanına almaktadırlar. Braket türleri maliyetlerini de etkilemektedir. Şeffaf braketler diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde yüksek maliyetli olarak değerlendirilmekte iken metal teller diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde daha az maliyette yer almaktadır. Görünüm anlamında katkı sağlamak isteyen bireyler diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine etki etmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri klinik seçimi ve üretim sistemleri ile de şekillenmektedir. Gerekli ürün tedariklerinin sağlanmasındaki ekonomik etmenler de diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde büyük önem arz etmektedir.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.