Alpdent olarak sizlere sağlıklı bir ağız yapısının kapılarını açmaktayız. Ortodonti tedavisine başvurmak isteyen ancak kaygılanan pek çok bireyin sorduğu “diş teli nedir?, diş teli nasıl takılır?, diş teli fiyatları nasıl belirlenir?” gibi sorularınıza ayrıntılı cevap vererek sizlere süreç analizimizi yapmaktayız.
Ağzı ve diş sağlığı bireylerin en önem verdiği noktalardandır. Sağlıklı bir ağız sağlıklı bir vücudun da sembolüdür. İç organlarımızdaki bazı sorunların belirtileri de ağız sağlığımızdan da anlaşılmaktadır. Örneğin mide problemleri olan bireylerde ağız kokuları da gözlemlenmektedir. Vücudun tüm sinyallerini ağız yapısından gözlemlemek de mümkündür. Bu noktada ağız sağlığının önemi tartışılmaz bir gerçektir.
Diş teli kullanımı ile istenen ağız sağlığınıza ulaşmak mümkündür. Diş teli neden gereklidir diye soracak olursak en büyük sebeplerinden biri de ağız sağlığınızı korumaktadır. Ne kadar estetik görünüme katkı sağlasa da ağız sağlığına katkılarından ötürü diş teli kullanımını düşünmek gerekmektedir.
Bireyler ilk aşamalarda braket temizliğinden kaçmaktadır. Sanki teller çıkacak veya zarar görecek diye düşünerek bu durumu erteleme durumundadırlar. Ancak teller sert bir darbe almadığı sürece çıkmamaktadır ve güzelce temizlenmelidir. Temizleme işlemlerinin olmaması durumunda ek sorunlar da baş gösterebilmektedir.
Sağlıklı ağız yapısının ana kuralı temizliktir. Braket alt kısımları dişlere tam oturduğu için çürüme yapmamaktadır. Ancak kenar kısımlarında besin birikmeleri de gözlenmektedir. Bu duruma çok dikkat edilmelidir. Aksi durumda birikmeler koyulaşmalar gösterebilir, kahverengi lekelere dönebilmektedir. Ağız yapınızı korumaya hatta daha da iyileştirmeye çalışırken bir de ek sorunlarınız oluşum gösterebilmektedir. Zorlu süreçlerin meydana gelmemesi adına braket temizliğine özen göstermeniz önerilmektedir.
Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine göre ekonomik, sağlık alanındaki gelişmeler ile bireysel etmenlerin içerdiği durumlarca diş teli fiyatları belirlenmektedir. Diş teli uygulanacak olan klinik, doktorun alanında uzmanlığı diş teli fiyatları üzerinde büyük öneme sahiptir. Alpdent olarak bireysel değerlendirmeler sonucunda sizlere uygun ödeme koşulları ile diş teli fiyatlarını sunmaktayız.
Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından yürütülerek ilerleme gösterilen bir tedavi türünü temsil etmektedir. Diş teli bakım süreçlerinde ele alınan verilerin işlemlenmesi ile adım a
Tedavi sürecine başvuran bireyler ilk olarak çeşitli sorulara cevap aramaktadır. Ortodontik diş teli tedavisi ile istenen sonuca ulaşmak her birey için mümkün olacaktır. Peki diş teli nasıl takılır ve
Diş teli tedavilerinde pek çok nokta değişim göstererek süreç boyu ilerleme sağlamaktadır. Bunların başında da ağız ve diş sağlığındaki yöntem çeşitliliği gelmektedir. Yöntemlerin değişim göstermesi i
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.