Görüntü
Diş Temizliğim Yeterli Mi?

Ağız ve diş sağlığı bireyler için oldukça önem taşıyan bir konudur. Sosyal yaşamlarında özgüven sahibi olmak, güzel bir gülümseme ile ön planda olmak hem psikolojik hem de biyolojik olarak kişileri memnun etmektedir. Bu noktada bireylerin en çok düşündüğü konu “Diş Temizliğim Yeterli Mi?” sorusudur.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavisi bireysel muayene süreçlerinin getirdiği durumlar içerisinde gerçekleştirilmektedir. Doktorunuzun onay vermesi ve süreç değerlendirilmesinin sağlanması ile diş teli tedavisine başvurabilmektesiniz. Bu durumda bireylerin aklını karıştıran pek çok sorular olmaktadır. Diş teli nedir? Diş teli tedavisi nasıl yapılır? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Gibi sorular ile süreç değerlendirilmektedir. Bu durumlara açıklık getirmek gerekir ise;

Konumlanma problemlerine yardımcı olan müdahale türlerinden biridir diş telleri. Teller dişlerin uygun konumda yer almasına destek vermekle beraber süreç ilerletilmesinde önemlidir. Ortodonti sürecinin planlanması ile sürecin planı ortaya konmuş ve ilerleme sağlanmış olunmaktadır. Bu noktada gerekli olan bir diğer etmen de braket türleridir. Kullanılan braket türü diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. Ağız sağlığı ve diş teli kullanımında gerekli braket türü yakın ilişki içindedir. Diş telinin gelişimi değerlendirildiğinde metal braketlerden başlanmış şeffaf ve lingual olarak gelişim sürdürülmüştür. Bu braketlerin temizlenmesi bireysel süreçler ile değerlendirilmektedir. Temizlik işlemleri ile ağız sağlığını korumak önemlidir.

Diş Teli Fiyatları ve Braketler

Diş teli fiyatları değerlendirilmesinde bireyin uzmana sunduğu problem durumu en büyük etmendir. Her bireyin problemi ve bu problemin boyutu birbirinden farklılık gösterdiği için diş teli fiyatları da farklılık gösterecektir. Braket türleri diş teli fiyatları değerlendirilmesinde önemlidir. Kullanılan, tercih edilen braket türü fiyatları da etkilemektedir. 

Temizleme İşlemine Dikkat

Dişlerin temizlenmesi sürecin olmazsa olmaz kuralıdır. Temizleme işleminin aksatılması ek sorunları oluşturmakta bu durum da fiyatların olumsuz yönde etkilenmesine, sorunların büyümesine neden olmaktadır. Alpdent olarak bireysel bilgilendirme aşamalarında her bireye yol haritası çizmekteyiz. Doktorunuzun uygun bulduğu ürünleri tercih ederek bu ürünler (gargara, ipler ve fırçalar) yardımıyla temizleme işlemlerini etkili bir şekilde ilerletmelisiniz.


Share:

Ortodonti tedavisi hangi durumlarda uygulanır

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti yunanca bir kelime olup 'orto' düzgün, dont ise diş demektir. Ortodonti tedavisinin amacı çapraşık dişlerin düzeltilmesi, alt ve üst çenenin birbirleri ile olan ilişkisinin iyileştirilmesidi

Devamı

Covid 19 Sürecinde Dişteli Kullanımı

Dt Emre Aldoğan 13-07-2021

Zorlu bir dönem olan coronavirus pandemisinde diş sağlığını korumak da zorlaşmaktadır. Pek çok birey bu süreçte nasıl tedavileri yürüteceğini bilememekte ve destek aramaktadır. Ancak büyük kaygılar da

Devamı

Ortodonti Tedavi Sürecinde Beklentiler

Dt Emre Aldoğan 26-04-2021

Ortodonti tedavisinde bireyler pek çok beklenti içerisinde yer almaktadırlar. Özellikle yetişkinler bu sürece girdiklerinde oldukça kaygılıdırlar. Diş teli nedir? Diş teli nasıl kullanılır? Diş teli f

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.