Diş teli kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Alanında uzman doktorlarımız ile sizlere sağlıklı gülüşlerin anahtarını sana Alpdent süreç içerisinde pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir.
Diş teli kullanımını oldukça istemesine rağmen özellikle diş teli fiyatları başta olmak üzere pek çok durumda kaygı yaşayan bireyler vardır. Diş teli fiyatları nedir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Gibi soruları yazımızda inceleyelim:
Diş teli tedavisinde muayene süreci en önemli kısımlar arasındadır. Muayene olan bireylerimizin doktor kontrollerinde gerekli ihtiyaçları belirlenmektedir. Bu muayenelerin doktorunuzun önerdiği sıklıklarda yapılması sağlığınız için oldukça önemlidir.
-Ağız içi yaralar ve bakımlar
-Tellerin konumları ve yapıları
-Çürükler ve tedavi şekilleri düzenlenerek ağız yapısının korunması amaçlanmaktadır.
Diş teli sürecinde önemli ipuçları arasında temizlik aşamaları gelmektedir. Ortodonti tedavisinde diş temizliğinin adımları takip edildiğinde etkili temizlik süreci kazanılmış olunmaktadır.
Braket adı verilen küçük yapıların temizliğinin sağlanması süreç için büyük önem taşımaktadır. Braketler kare yapılardır ve kenar kısımlarında besin birikmesi çokça gözlemlenmektedir. Bu birikimlerin temizlenmesi ile etkili süreç temizliği sağlanmış olunmaktadır.
Bu türler bireysel ihtiyaçlar ve tercihler doğrultusunda ilerlemektedir. Lingual, şeffaf ve metal türler bunlara örnektir.
Metal türler ilk çıkan ve günümüzde de hala popülerliğini koruyan türlerdendir. Çocuklarda yaygın kullanılan hatta özel aparatlar ile çeşitlendirilen bu tür yetişkinlerde estetik kaygılardan ötürü yerini şeffaf türlere bırakmıştır.
Şeffaf teller metallerin estetik sorunlarına çözüm getirmek üzere ortaya çıkarılmıştır. Bu türün ortaya çıkması ile yetişkinler daha fazla ortodonti tedavisine başvurmaktadır.
Lingual teller güncel tel tedavileri arasındadır. Estetik anlamda istenen etkileri sunmaktadır. Ancak bireyler tarafından bilinmesi önemli olan bir durum daha mevcuttur. Lingual teller dişlerin arka kısımlarına yerleştirilmektedir. Bu durumda dilin değen kısımlarında yaralar gözlemlenebilmektedir. Tüm artı ve eksi durumların değerlendirilerek türlerin seçimesi önemli olan bir durumdur.
Türk Diş Hekimler Birliği tarafından açıklanan diş teli fiyatları güncel halleri ile yeni bir çerçeve oluşturulmaktadır. Ek olarak diş teli fiyatları bireysel etmenler ve bireylerin getirdiği problem durumları ile şekillenmektedir.
Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli desteği sunmaktayız.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.