Diş sağlığı bireylerin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerekli olan müdahaleleri kapsamaktadır. Pek çok birey sosyal ve psikolojik yönden gelişim göstermek adına ağız ve diş sağlığına dikkat etmektedir. Sosyal ve fizyolojik gelişimine destek olmak için bireylerin tedavi süreçlerini planlamak büyük öneme sahiptir. Alanında uzman ekibimiz ile Alpdent olarak sizlere gerekli süreç analizleri hakkında bilgilendirmeler sunmaktayız.
Diş teli tedavisi braket adı verilen tellerin kullanımı ile sağlanan bir müdahale yöntemidir. Braketler; metal, şeffaf veya lingual yapıda olabilmektedir. Bu yapılar birey tarafından seçilerek süreç boyunca kullanılmaktadır. Braketlerin seçimi nasıl olmalıdır? Braketler nasıl temizlenmelidir? gibi soruların değerlendirilmesi ile işlemlerin analiz edilmesi mümkündür.
Braketlerin bakımının yapılması süreç için büyük öneme sahiptir. Bireyler diş teli tedavisinde iken sanki temizleme gerekmeyecek gibi davranabilirler. Bu durum son derece yanlıştır. Hem bireysel bakım hem de muayene süreçlerinin devamlılığı büyük öneme sahiptir.
Diş teli tedavisinde dikkat edilecek birçok husus bulunmaktadır. Bu hususların dikkati ile süreç istenen düzeyde ilerleme göstererek planlanabilmektedir. Alanında uzman ekibimiz ile birlikte sizlerin hassas olduğu konular ele alınarak değerlendirilir, süreç istenen düzeyde ilerleme göstermektedir.
Diş ve ağız sağlığının korunmasında önemli olan faktörlerin başında bireysel bakım ve kontrol süreçleri gelmektedir. Temizlik adımlarını uygulamak, gerekli titizliğe önem göstermek diş ve ağız sağlığı için önem arz etmektedir. Öncelikle en az 6 ayda bir diş muayenesi olup var olan problemleri belirlemek, önlem almak koruyucu hizmetler bağlamında önemli bir konuma sahiptir. Sizler de ekibimiz ile tanışarak İstanbul’da yer alan diş kliniğimiz olan Alpdent’e gelerek işlemlerinizi sürdürebilir, muayene olabilirsiniz.
Diş teli fiyatları süreç için önemli bir konumda yer almaktadır. Diş teli fiyatları alanında uzman ekibimiz ile muayene bulgularınız ele alınarak değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları hakkında bilgi almak ve sürece başvurmak için gerekli durumları daha net öğrenmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.