Görüntü
Diş Telinin Takılması Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı ve estetik bir ağız yapısına kavuşması için istediği tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Pek çok birey günümüzde ortodonti yani diş teli tedavisine başvurmaktadır. Tedavi sürecinde bireyler bazı temel noktalara dikkat ederek sürecini yönlendirmektedir. Örneğin diş teli türleri bireye özgü olarak şekillenir. Her birey farklı yapıda olan diş teli türlerinden birini seçerek tedavi sürecine başlar. Siz de kendinize uygun olan dişleri tedavisine başvurarak sürecinizi yönetebilirsiniz. Diş teli türleri ve günümüzde çok yaygın olan görünmez diş teli hakkında bilgi almak ve nasıl tel takılır sorusunu incelemek için okumaya devam ediniz.

Braketler Nasıl Takılır?

Diş teli tedavisi braket adı verilen yapıların dişlere konumlandırılması ile ilerletilir. Bu roketler her diş üzerine tek tek yerleştirilir. Yerleşim düzeni dişin durumuna göre değişir. Burada uzman dişin hareket yönünü değerlendirir ve uygun bir konum seçer. Yapıştırma yerleştirilme düzeni oldukça kolaydır. Hekiminiz tüm dişlerinizi görür ve tek tek takma işlemini yaparak sabitleme sağlanır. Bir diğer yöntem de indirekt olmaktadır. Bu yöntemde ağzın ölçüsü alınır ve bir model oluşturulur. Oluşturulan model üzerinde braketler yerleştirilir ve daha sonra kendi diş yüzeyimize aktarma sağlanır. Braketler sabitlenir ve sonrasında diş telleri ile birbirine bağlanır. Ara seanslar yapılarak ağız ve diş sağlığınızın önemli bir parçası olan diş telinin yapısı incelenir ve gerekli destek verilir. 

Braket Kopar Mı?

Diş teli tedavisinde kullanılan diş teli türleri oldukça dayanıklıdır. Ancak bazı durumlara dikkat etmediğinizi de örneğin çok sert kabuklu bir şey yemek ısırmak ya da bir darbe almak burada bir hasar oluşturabilir. Hatta temizliğe hiç dikkat etmemek oluşabilecek mikroplar yapıyı bozarak telin ayrılmasına bile sebep olabilir. Tel tedavisinde diş teli fiyatları çok önemli bir konumda yer alır. Diş teli fiyatları pek çok açıdan etkilenir. Diş teli fiyatları üzerindeki en önemli faktör bireyin getirdiği problem durumudur. Ek olarak diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerine bakıldığında seçilen tel türü de önemli yere sahiptir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri ve süreç analizleri için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.