Görüntü
Diş Plakları Neden Kullanılır?

Diş teli tedavi süreçlerinde adım adım planlamalar yapılmaktadır. Bu planlamalar bireylerin tedavi süreçlerinde belirli bir plan içerisinde ilerleme sağlamasına destek vermektedir. Her bireyin tedavi planı birbirinden farklılık göstermektedir. Muayene bulguları ile desteklenen süreçte diş teli tedavisine başvuran bireylerin pek çoğunun sürecinin tamamlanmasında diş plakları kullanılmaktadır. Diş teli ve diş teli plakları hakkında ayrıntılı bilgilendirme için okumanıza devam ediniz.

 

Diş Teli Nedir?

Diş teli tedavisi alanında uzman kadrosu ile uygulanan bir tedavi biçimidir. Diş teli tedavilerinde bireylerin estetik gülüşlerini kazanması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda yapılan müdahale planlarına ek olarak diş plaklarının kullanımı da önerilmektedir. Diş plaklarının kullanımı bireylerin kendi konumlarına gelmiş diş yapılarının sabitlenmesine yardımcı olmaktadır. Siz de gerekli bilgilendirmeler ve alanında uzman kadromuzun desteği ile diş teli tedavi süreçlerine başlayabilirsiniz.

Diş Plaklarını Kim Kullanır?

Plaklar, dişlerin konumlarını sabitlemek için ihtiyaç duyulan materyallerdir. Bu ürünlerin kullanımı oldukça pratik olmaktadır. Rahatlıkla kullanıcılar tarafından takılıp çıkarılmaktadır. Temizlenmesi de oldukça pratiktir. Günün belirli saatleri kullanımı gerektirir, doktorunuzun değerlendirmesi ile kullanmanız sağlıklı bir süreç analizi  yürütmenizde etkili olmaktadır. Plaklar bireye özel olarak üretilmektedir ve kontrolleri sağlanmalıdır. Düzenli aralıklar ile yapılan doktor kontrolleri ile plakların tedavi sürecindeki durumu kontrol edilmektedir. Çocukluk döneminde de diş teli plakları kullanılarak dişlerin çapraşıklıklarına çözüm aranmakta, dişlerin kendilerine ait konumlara doğru hareket etmesine yardımcı olunmaktadır.

 

Diş Teli Tedavisi Tercihi Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavisi çapraşık dişlerin uygun konumlara doğru ilerlemesine katkı sunan bir tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisinde braket seçimi önemli bir konudur. Braketler; metal, şeffaf ya da lingual türde olan materyallerdir. Diş teli tedavisinde istediğiniz braket türü seçilerek tedavi sürecine başvurulmaktadır. Diş teli tedavisinde diş teli fiyatları da değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları bireyin getirdiği problem durumu başta olmak üzere pek çok açıdan değerlendirilmektedir. Alanında uzman ekibimiz ile sizlerin diş teli fiyatları üzerinde değerlendirmeler yapmaktayız. Diş teli tedavisinde gerekli noktaların analizlerinin yapılması ile süreç sağlıklı bir şekilde ilerletilmektedir.


Share:

Erişkinlerde Tel Tedavisi

Dt Emre Aldoğan 04-06-2019

Diş teli konusunda anlatılması gereken birçok konu vardır.Ortodontik tedavi sürecindeki genel algı çocukluk ve gençlik dönemlerinde uygulanması gereken tedavi yöntemlerinden olduğuydu. Günümüzde ise t

Devamı

Diş Teli 2024 Düzenlemeleri

Dt Emre Aldoğan 08-12-2020

Diş teli tedavisinde bireylerin pek çok soru işaretleri bulunmaktadır. Diş teli tedavisinde birey, doktor ve süreç işleyişi içerisinde ortak hareket etmektedir. Ortodonti tedavisi bireylerin kendi mua

Devamı

Ortodonti tedavisi tek çeneye uygulanabilir mi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi dişlerdeki çapraşıklığı ve konum bozukluğunu 3 boyutlu olarak düzelten bir tedavidir. Ortodonti tedavisinin en büyük avantajı hastamıza güzel bür gülüş kazandırmasıdır. Fakat tek

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.