Görüntü
Diş Teli Bakımına Hızlı Bakış

Diş teli tedavisinde bireylerin önemli olan bazı adımları ilerletmesi gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığında önemli olan bu noktalar bireylerin istenen hedefe adım adım ilerletilmesi gerekmektedir. Diş teli nedir, diş teli nasıl kullanılmalıdır, diş teli nasıl takılır gibi sorulara verilen etkili cevaplar ile süreç düzenlenmektedir.

Diş Teli Neden Kullanılmalıdır?

Ağız sağlığı ve diş teli tedavisinin birbirini tamamladığı gözlemlenebilir. Diş teli kullanmayı düşünenler ilk olarak ona alışır mıyım veya rahat kullanır mıyım diye düşünmektedir. Bu durumda ilk adım muayene süreci olmaktadır. Muayene sürecinde bireyin problem durumu alınarak gerekli diş teli tedavisinde süreç yönetimi ele alınmaktadır. Dişlerin muayanesi ile röntgenler çekilerek diş kökleri, tüm ağız yapıları incelenmektedir. 

Diş Teli Acıtır Mı?

Diş telleri ilk kullanılmaya başlandığında yeni alışılmayan bir yapı olduğundan dolayı bireyleri zorlayabilmektedir. Bu adımda etkili bilgilendirme çalışmalarını yaparak bireyleri hazırlıksız yakalamamak gerekmektedir. 

Dil ve yanak kısımlarındaki yaraları aza indirerek yapının uyum sağlaması adına mumlar kullanılmaktadır. Braket yapılarının ağza alışmasına önem verilmelidir.

Braketler Nedir?

Braketler ağız yapılarında küçük yapılardır. Bu yapılar dişlerin kendilerine ait olan konumlarına doğru ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Küçük yapıların dişleri ve yanakları kesmemesi adına gerekli malzemeler kullanılmalıdır. Doktorunuzun bu süreçte sizlere göstereceği yol haritası önemlidir. Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere destek sunmaktayız.

Braket Türlerini Nasıl Seçerim?

Braket türleri metal, şeffaf veya lingual yapıda olabilmektedir. Bu türler bireyin ihtiyacı ve isteklerine göre şekillenmektedir. Hastaların hangi braket türü ile rahat edeceğini belirlemesi adına ayrıntılı bilgilendirme çalışmaları yapılmalıdır.

Diş Teli Temizliği Nasıl İlerlemektedir?

Diş teli temizliğinde doktorunuzun onay verdiği malzemeler ile temizliğinizi yapmalısınız. Fırçalama adımlarında dişlerin iyice temizlenmesi gereklidir. Fırçalama diş telleri ile zor olacağından ötürü braket kenarlarını etkili bir şekilde temizlemelisiniz. Plak kullanan bireylerin de plaklarını temizlemesi ve takıp çıkararak hijyeni daha etkili sağlaması önemlidir. Diş iplerini kullanmak da bir diğer etmenlerdendir.

Diş Teli Fiyatları Belirleme

Diş teli fiyatları üzerinde pek çok durum mevcuttur. Bu durumların analiz edilmesi ve bireye özgü diş teli fiyatları belirlenmesi gerekmektedir. Diş teli fiyatları üzerinde ekonomik etmenler, başvurulan klinikler büyük etki sahibi olmaktadır.

Alpdent olarak diş teli fiyatları bilgilendirmesini sizlere sunmaktayız. 


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.