Görüntü
Diş Teli Kaç Yaşına Kadar Uygulanır?

Diş teli tedavisi braketlerin dişlerin üzerine konumlanması ve dişleri uygun konumlara doğru hareket ettirilmesiyle sağlanır. Ağız ve diş sağlığının istenen şekilde ilerlemesi için pek çok tedavi yöntemi bulunur. Bireyler etkin bir gülümseme, sağlıklı bir gülüş ve biyolojik olarak da vücudunu destekleyecek bir ağız yapısını oluşturmak için diş teli tedavisini tercih edebilirler. Diş teli tedavisinin uygulama sürecinde dikkat edilecek bazı noktalar bulunur. Bu basit ama etkili adımlar, sağlıklı bir ağız yapısının oluşması için oldukça kıymetlidir. Diş teli nedir? Diş teli tedavisi nasıl yapılır? Diş teli fiyatları nasıl değerlendirilir? Soruları diş teli uygulayıcılarına en çok sorulan sorulardır. 

 

Diş Teli Neden Kullanılır? 

Diş teli tedavisinde diş teli neden kullanılmalıdır? sorusu sıkça sorulur. Hiç teli bireylere estetik bir görünüm verirken aynı zamanda sağlığını da destekler. Dişlerin kendi konumlarını olması sağlıklı bir örtünmenin sağlanmasına ve sindirim sistemine destek olurken, çürüklerin azalması temizliğin daha kolay yapılması gibi durumları incelendiğinde de bizlere olumlu sonuçlar verir. Diş teli tedavisinde braketlerin bakımının nasıl olduğunu bilemeyen bireyler süreç içerisinde zorlanabilir. Örneğin dişleri fırçalanır mı sorusu? diş teli temizliğinde sıkça karşımıza gelir. Braket temizliği hem besin birikmesini önler hem de kokuların oluşmasına da engel olur. Bu durumlar da incelenerek gerekli bilgilendirme ve yaptırımların yapılması sağlanmış olunur.  

Diş teli kullanımının yanında hangi diş telinin kullanılacağı da dikkat edilecek bir nokta olmaktadır. Diş telinin seçimi nasıl olur? sorusunda bireylerin tüm artı ve eksileri değerlendirerek oluşturduğu bir bakım sistemi ele alınmaktadır. Metal, şeffaf, lingual ve diğer tarzlardaki braketlerin özellikleri ve bireye sunduğu düzenlemeler ilerletilerek süreç istenen bir noktaya gelmektedir. Herhangi bir yaş aralığı bulunmayan diş teli tedavisine yaş aralığı olmadan başlanabilir.

 

 

 

Diş Teli Fiyatlarının İncelenmesi 

Diş teli tedavisinde dikkat edilecek bir diğer önemli nokta diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları incelendiğinde bireylerin muayene bulguları ile başlayan bireysel programlarından etkilendiği görülmektedir. Braket seçimleri, ortodontistin özellikleri, uygulanacak klinik gibi durumlara ek olarak ekonomik süreçler, ürünlerin bulunma koşulları gibi durumlar diş teli bakım süreçleri ve diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine etki etmektedir.  

Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri ve gerekli bakım sistemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.