Görüntü
Diş Teli Kontrolleri Nasıl Yapılmalıdır?

Bireyler ortodonti tedavisinde pek çok durum değerlendirmesi ile karşı karşıya gelmektedirler. Süreç içerisinde her durumun analiz edilmesi ve değerlendirmelerin yapılması önemlidir. Bireyin istenen sonuca ulaşmasına destek verecek olan süreç gidişatını kontrol altında tutmak sağlıklı ilerlemenin altın anahtarı olmaktadır. Alpdent ile sağlıklı gülüşler kazanmak için bu oldukça önemli olmaktadır.

Diş Teli Nedir? 

Dişlerin uygun konumlarda yapılanması için gerekli olan yapılara diş teli denmektedir. Diş teli tedavisi bireysel tercihle başvurulabilmekte, doktor onayı ile de şekillenmektedir. Tedavi planlarının süreç içerisinde düzenlenmesi bireysel etmenlerce olmaktadır. Bu planlar sonucunda diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları 2024 verilerine uygun düzenlemeleri kurmak gereklidir. Bireylerin tedavi içerisinde en çok üzerinde durduğu konu diş teli fiyatları değerlendirmeleri olmaktadır. Bu durumlar ışığında doğru bilgilendirme yapmak önemlidir.

Diş Teli Kullanmalı Mıyım?

Ortodonti tedavisi bireysel tercihlerle şekillenirken doktorunuzun tedaviyi sizin için biyolojik anlamda tehdit içerecek olan durumları önlemesi adına da önerdiği olabilmektedir. Dişlerin çapraşık konumlanması durumunda ağız sağlığı yeterince düzenli ilerletilememektedir. Bu durumda da ek sağlık sorunları meydana gelebilmektedir. Bakımın yeterli düzeyde ilerlemesi adına ortodonti tedavisinin de ilerletilmesi önemli olan bir konudur. 

Hangi Diş Telini Tercih Etmeliyim?

Metal ve şeffaf diş teli süreç içerisinde karşımıza çıkmış olan türler arasındadır. Bireyler kendi istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda süreçlerini şekillendirebilmektedirler. Estetistiksel kaygılanmalar bireyleri şeffaf diş teli kullanımına itse de metal teller geçmişten günümüze popülerliğini korumaktadırlar. Tedavide istenen amaca uygun yönlendirme sağlayan şeffaf teller ile süreç gerekli adımlarla istenen sonuca doğru ilerletilebilmektedir.

Bir diğer yeni seçenekler arasında yer tutan lingual teller ile estetik kaygınıza son vermek de yetişkinler için büyük avantajlar arasındadır. Lingual teller dişlerin arka kısımlarına konumlandıklarından ötürü görünmezler. Ancak dilde yaralanma yapma durumu da mevcuttur. Bu sebep de göz önüne alınarak değerlendirme yapılmalıdır. Kullanılan tel seçimi de diş teli fiyatları üzerinde etki etmektedir.

Ne Kadar Süre Tel Kullanmalıyım?

Bireyin getirdiği problem durumu içerisinde pek çok değerlendirme yapılmakta ve tel kullanma süreci saptanmaktadır. Yetişkinler ne kadar süre tel kullanmalı sorusuna net bir cevap getirmek zordur. Ancak tüm olasılıklara bakıldığında 1-2 sene ilerletilecek olan bir süreç olarak ifade edilebilmektedir. Diş teli fiyatları da bu süreç içerisinde şekillenmektedir. Süreç ve getirilen ek problemler diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır.

Alpdent olarak diş teli fiyatları süreç değerlendirmelerinde sizlere destek sağlamaktayız.


Share:

Braketlerin Önemi

Dt Emre Aldoğan 18-08-2019

Ortodonti sürecinde en dikkat edilmesi gerekli olan noktalardan biri de uygun braket seçiminin yapılmasıdır. Seçimin etkili olabilmesi için ilk olarak hangi braketin hangi işlevi yürüttüğünün ve ne iç

Devamı

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?

Dt Emre Aldoğan 29-07-2019

Günümüzde bireyler diş telini sıklıkla tercih ederken temizlik konusunda yetersiz bilgi sahibi olabilmektedir. Temizlik aşamaları her birinde aynı içeriğe sahip olmaısna karşın pek çok yeni türün meyd

Devamı

Ortodontik Tedavi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 14-08-2024

Dişlerde eğrilik, çarpıklık, dişlerin yamuk olması, diş dizilimlerinin bozuk olması durumları diş telinin kullanımını zorunlu hale getirir. Dişlerin bu durumunu tespit ederek, tedavisini yürüten kişil

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.