Görüntü
Diş Teli Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından yönetilen bir tedavi sürecidir. Diş teli tedavisi bireyin getirdiği problem durumu ve ihtiyaçları çerçevesinde değerlendirilir. Diş teli tedavi sürecinde muayene adımının gerçekleştirilmesi bireylerin daha sağlıklı ve daha sistematik bir şekilde süreç içinde değerlendirilmesinde etkili olmaktadır. Diş teli tedavi sürecinde gereken noktalara değinmek; bireylerin ihtiyaçlarına odaklanılmasına ve gerekli düzenin kurularak sistematik bir şekilde ilerleme sağlanmasına yardımcı olur. 

Diş teli tedavisi sürecinde dikkat edilecek bazı noktalar vardır. Başlıca ele alacağımız noktalar bireylerin sağlıklı ve sistemli bir şekilde bu süreç içinde gelişmesine yardımcı olur. Gerekli destek hizmetleri hizmeti sunan ortodontist tarafından size anlatılmaktadır. Verilen bilgilerin değerlendirilmesi ile bireyler de kendi sorumluluklarını üstlenir. Bireylerin düzenli bir sistemsel ağ içinde yer alması için gerekli bilgileri edinmesi şarttır.  Gerekli bilgilendirmelerin sağlanması ile sürecin nasıl gideceği belirlenir ve karşılıklı güven oluşur. Diş teli tedavisi sürecinde ele alınan durumlar bireyin ihtiyaçları bağlamında şekillenir. Bu açıdan bakıldığında diş teli fiyatları da bireyin seçtiği diş teli türleri ve ihtiyaçlarca şekillenmektedir. Diş teli türlerinin değişmesi diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli türlerinin bilinmesi, seçimin sağlanması ve ek olarak hizmetlerin değerlendirilmesi diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerini de çeşitlendirmektedir. 

 

 

Diş Teli Tedavisinde Önemli Noktalar Nelerdir?

  1. Temizlik

Diş teli tedavisinde temizlik en önemli noktalar arasında yer almaktadır. Bireylerin sağlıklı bir süreç geçirmesi için ağız sağlığına dikkat etmesi gerekir. Sadece diş teli kullanımı yeterli değildir. Bu diş telinin de uygun bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sunulan hizmet tam olarak işlevsel olmayacaktır.


  1. Beslenme

Diş teli tedavi sürecinde bireylerin beslenme sistemlerine dikkat etmesi önerilmektedir. İlk zamanlar braketlerin ağız içinde varlığı hissedilir ve geçici bir süre alışma süreci olarak ele alınır. Bu durumda bireylerin hem braketlere alışmasına destek olmak hem de braketlerin zarar görmemesi adına besinlerin bölünerek ve küçük küçük öğütülmesi önerilmektedir. Bu durumda bireyler çok yapışkanlı, sert, leke bırakacak ürünlerden kaçınmalıdır. 

 
  1. Rutin Kontroller

Diş teli tedavisinde rutin kontrollerin yapılması bireyler için önem taşımaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlerin ağız ve diş sağlığını önemsiyor, gerekli destekleyici sistemleri sizlere sunuyoruz. Diş teli fiyatları belirlenirken dikkat edilecek noktalar ve diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri hakkında detaylar için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Braketlerimi Nasıl Temizlerim

Dt Emre Aldoğan 28-07-2020

Diş teli tedavi sürecinde braket temizliği büyük önem kazanmaktadır. Braketlerin temizlenmesi sürecin daha verimli ve kısa sürede olumlu değişmeler yaşamasına katkı vermektedir. Alpdent olarak bireyse

Devamı

Diş Teli Tedavisinde Braketler

Dt Emre Aldoğan 01-11-2022

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilen bir tedavi sürecini yapsamaktadir. Diş teli tedavi süreçleri ilerletildiginde gerekli hizmet adımları uygulanmaktadır. Bu adımlar

Devamı

Diş teli tedavisi sırasında nelere dikkat etmelisiniz

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş teli tedavisinde kullanılan braketler dişlere çok kuvvetli yapıştırıcılarla yapıştırılırlar. Yalnız yiyip içtiğiniz bazı şeyler braketlerinizin kopmasına yada kırılmasına sebep olur. Braketleriniz

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.