Görüntü
Diş Teli Tedavi Sürecinde Gelişmeler

Diş teli tedavisi süreç içerisinde oldukça önemli bir yer tutan, ağız ve diş sağlığına katkı sağlayan yöntemler arasındadır. Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere destek vermekteyiz.

Yazılarımızda diş teli tedavisi aşamalarından, diş teli fiyatları 2024 değerlendirmelerinden, diş teli fiyatları üzerindeki değişmelerden bahsederken temamız “diş teline yeni bakış” olmaktadır.

Diş Telini Kullanmalı Mıyım?

Diş teli kullanımı bireysel etmenler tercihi ve doktor muayene bulgularında şekillenmektedir. Her birey ortodonti sürecine dahil olabilmektedir. Burada önemli olan durumun hangi bireye hangi yöntemin gerekli olduğuna karar vermektir. Bu kararın alınması süreç içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Etkili değerlendirme adımlarının sağlanması oldukça önemlidir. Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere her adımda yardımcı olmaktayız.

Yetişkinler için Ortodonti 

Ortodonti sürecine başvurmada yetişkinler kaygı yaşamaktadır. Bu durumun nedeni yalnızca çocukların veya ergenlerin kullanımına açık olunacağını düşünmesidir. Yeni gelişen teknoloji ve sağlık olanakları ile bireyler kendileri için uygun olan seçenekleri değerlendirmektedir. Yeni nesil şeffaf braketlerin de üretimi sürece katkı sağlanmaktadır.

Braketin Önemi Nedir?

Braketler, tellerin üzerinde yer alan küçük kare yapılardır. Bu kare yapılar hareketlerin doğru konumlara doğru ilerlemesine ve sabitlenmesine yardımcı olmaktadır.

Metal türde olan braketler zamanla gelişmeler ile şeffaf yapılara dönmüştür. Şeffaf yapıların sürece dahil olması ile talepler de artmıştır. Diş teli fiyatları da bu bağlamda değişmeler göstermektedir. Fiyatlar üzerindeki etmenler değerlendirilirken ek müdahaleler ve braket türleri de dikkate alınmalıdır.

Sağlıklı Ağız ve Diş Yapısı Mümkün Mü?

Ağız ve diş sağlığı gerekli tedbirlerin alınması ile mümkündür Bu durumda temizliğe önem göstermek ve gerekli malzemeler ile uygulama yapmak oldukça önemlidir. Süreçte etkili temizlik adımlarını uygulamak oldukça büyük önem taşımaktadır. Doktorunuzun onay verdiği diş ipleri, fırça ve gargaraları tercih etmek sizlerin işlemlerinizi kolaylaştıracaktır. Yapılacak çalışmalar ile istenen amaca kısa sürede ulaşmak ve diş teli fiyatları üzerinde katkı sağlamak önem taşımaktadır. Diş teli fiyatları bireysel değerlendirmeler çerçevesinde düzenlenmektedir.

Dişlerim Hareket Halinde Mi?

Dişlerimiz yapısı gereği hareket halinde olmaktadır. Bu hareketler ile uygun konuma doğru yöneltme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Her yaş döneminde hareket halinde olan dişlerimiz ile konumlanma problemlerine çözüm getirilmiş olunacaktır.


Share:

İmplant Fiyat hesaplama

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

İmplant fiyatı hesaplama için tıklayın İmplant fiyatı hesaplama için tıklayın Altta diş hekimleri birliği implant fiyat tablosu bulunmaktadır. Hesaplamayı kendiniz yapabilirsiniz. Eğer yorum yaz bö

Devamı

Diş Teline Önyargılar

Dt Emre Aldoğan 22-12-2020

Diş teli tedavisi bireylerin kafasında pek çok durumu çağrıştırmaktadır. Bu durumlardan biri de dişlerin acıyacağı ve kötü görüneceğidir. Pek çok birey günümüzde bu algıyı kırarak tedaviye daha çok ba

Devamı

İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?

Dt Emre Aldoğan 07-04-2021

Diş teli tedavisinde önem arz eden pek çok nokta bulunmaktadır. Kişiler tedavi süreçlerinde kaygılanabilir ve tedavilerinin onları zorlayacağından korkabilir. Bireylerin bu süreçte doğru bilgilendiril

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.