Diş teli tedavisi bireylerin süreç içerisinde önemli adımları attığı tüm aşamaları kapsamaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli süreç analizlerini sunarak diş teli tedavisinde size yardımcı olacak soruları çözümlemekteyiz.
Soruların artışı ile bireyler tedavi sürecinden uzaklaşabilmektedir. Bu soruların etkili cevaplandırılması ile sürecin gidişatı da istenen düzeyde ilerlemektedir. Bu noktada diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri, diş teli takımı, braket türleri ve bakımı hakkında bilgilendirmelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Bu yazımızda tedavi sürecinde üzerinde durulan adımlardan bahsedelim;
Braket türleri diş teli tedavisinde bireylerin en çok üzerinde durduğu ve hakkında bilgi edinmek istediği konular arasındadır. Braketler metal, şeffaf ve lingual olarak ayrılmaktadır. Metal türler başlangıçta en çok tercih edilen, diş teli fiyatları 2024 bağlamında da makul düzeyde fiyatlandırmaları olan türlerdendir. Zaman içerisinde görünüm sürecine etki eden etmenlerin de gelişmesi ile şeffaf türlere olan ilgiler artmıştır.
Şeffaf türler görünüm anlamında makul sonuçlar getiren türlerdendir. Alanında uzman kadromuz ile sizin kriterlerinize uygun seçimler yapmayı hedeflemekteyiz. Şeffaf türlerin bakımının zor olduğuna dair görüşler mevcut olsa da her braketin yapısı korunarak ilerleme sağlanmalıdır.
Lingual braketlerin süreç içerisinde tercihleri daha artış göstermektedir. Bu artışta en önemli etmeni ise görünüm bakımından getirdiği avantajlardır. Dişlerin arkasında yer alan braketler ile süreç içerisinde direkt gözle görünme durumu ortadan kalkmaktadır. Yetişkin bireylerin daha çok dikkatini çeken lingual türler diş teli fiyatları 2024 derecelendirmelerine göre yüksek maliyetliler arasında yer almaktadır.
Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde pek çok etmen iç içe ilerlemektedir. Alanında uzman kadrosu olan klinik seçimi, ekonomik koşullar, tercih edilen braket türü, ek müdahalelerin hepsi diş teli fiyatları 2024 düzenlemlerinde etki sahibi olmaktadır. Size uygun olan fiyatlandırmalara göre ödeme koşulları oluşturan kliniğimiz Alpdent ile sağlıklı gülüşlere yeni yılda adım adın.
Alpdent olarak kullanıcılarımızın süreç içerisindeki diş teli tedavisi tüm detayları hakkında bilgilendirmeler sunmakta, sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmasına yardımcı olacak seçenekler ile müdahaleler geliştirmekteyiz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.