Görüntü
Ortodonti Tedavisinde Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ortodonti tedavisinde bireylerin bilmesi önemli olan pek çok durum mevcuttur. Diş teli kullanmadan önce bilinmesi gerekenler listelenerek bireyin sürece hazırlanması ve uyum durumlarının analiz edilmesi gerekilmektedir. Bu adımlar bireylerin sürecini uyumlu hale getirmesinde önem arz etmektedir. Süreç içinde gerekli soruların ele alınarak tümüyle ele alınması gerekir. Eksiklikler veya yanlış yönlendirmeler bireylerin gerekli tedavi süreçlerine uyum sağlamadığını göstermektedir.

 

Diş teli tedavisinde nelere dikkat etmeliyim? Diş teli tedavisinde hangi bilgilere sahip olmam gerekir? diye düşünerek sürecinde kaygılanmalar yaşayan hatta sürece başlamayan bireyler için süreci ifade etmemiz gerekmektedir.

 

Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilecekler

Diş teli tedavisinde temizlik, kontrol ve müdahale planlarının sağlanması dikkat edilecek noktalar arasındadır. Öncelikle bireylerin muayene aşamalarında sorunlarının ele alınarak hangi noktalara nasıl müdahale edileceklerinin belirtilmesi gerekir. Böylece sürecin netliği ele alınarak değerlendirme sağlanması sağlanmaktadır.

 

Tedavi boyunca gerekli adımların sağlanmasında muayene bulgularının sonucunda ele alınacak değerlendirmelerin sağlanması gelmektedir. Bireylerin tüm bu muayene süreçlerinden sonra hangi adımda ilerleyeceğini bilmesi gerekir. Braket türleri seçilerek metal, şeffaf veya lingual olarak ele alınır ve bireylerin hangi türü tercih edeceği değerlendirilerek süreç analizlerinin sağlanması planlanır. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli bilgilendirme süreçlerini yaparak tüm avantaj ve dezavantajların değerlendirilmesi sağlanır. Örneğin şeffaf braket tercih edecek bireyler estetik sorunları daha rahat çözümlemektedir. Ek olarak pek çok birey bu durumun yanında tamamen tellerin görünmemesini talep etmektedir. Bu durumda lingual teller de tercih edilmektedir. Lingual teller dişlerin arka kısımlarına takılarak görünümü tamamen azaltmaktadır. Süreçte lingual teller özellikle yetişkinler için oldukça önem taşımaktadır. Sosyal statü kaygıları yaşayan, sadece çocukların tel takabileceğini düşünerek süreçten kaçınan bireyler için lingual teller işlevsel olmaktadır. Ancak lingual tellerin de bazı dezavantajları olabilmektedir. Örneğin dişlerin arkasında olan bu teller dile değmekte ve dile değdikçe de yara oluşumlarına neden olabilmektedir. Bu durumların değerlendirilmesi ve süreç içindeki değişimlerin incelenmesi gerekilmektedir.

 

Diş Teli Tedavisinde Fiyat Seçenekleri

Diş teli fiyatları değerlendirildiğinde süreç içinde pek çok değişime uğrayabilmektedir. Uzmanlar bu süreçte gerekli durum analizlerini sağlayarak diş teli fiyatları üzerinden değerlendirme yapmaktadırlar. Diş teli fiyatları değerlendirmelerinde bireylerin sürece getirdiği sorunların incelenmesi gerekilmektedir. 


Share:

Ortodonti Tedavisinde Gerekli Durumlar

Dt Emre Aldoğan 01-12-2021

Ortodonti tedavisi bireylerin tedavi süreçlerini ilerletmeleri için önem arz etmektedir. Her birey gerekli süreç analizlerini sağlamak adına diş teli tedavisine başvurabilmektedir. Ortodonti tedavisi

Devamı

Diş Teli Takılıyken Ne Yenir?

Dt Emre Aldoğan 12-06-2023

Diş teli bakım süreçlerinde bireylerin ele alıp incelediği pek çok durum mevcuttur. Alanında uzman bireylerce ele alınan durum analizleri ile diş teli ve bakım süreçleri analiz edilmektedir. Bireyleri

Devamı

Diş Telinden Sonra Plak Kullanımı

Dt Emre Aldoğan 24-01-2021

Dişteli kullanımı beraberinde ek bir çok süreci de getirmektedir. Bu durumların başında gelen plak kullanımı ile kullanıcılarımız ağız sağlığına destek olarak süreçlerini düzenleyebilmektedirler. Alan

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.