Görüntü
Diş Teli Tedavisinde Tercihler

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı ağız yapısını oluşturmak için başvurduğu yöntemlerden biridir. Ağız ve diş sağlığı uygulamalarında pek çok yöntem bireyler tarafından tercih edilir. Bunlardan biri de diş teli tedavisidir. Çünkü diş teli tedavisi hem istediğiniz görünüme size kavuşturur hem de dişlerinize zarar vermeden hatta yapısını destekleyerek süreç yönetimi sağlar. Ağız ve diş sağlığı tedavisinde bilinmesi gereken noktalar uzmanlar tarafından öğrenilmeli ve bireye özgü uygulamalar ile süreç analiz edilmelidir. Burada bireysel muayene süreçleri ön plana çıkar. Diş teli tedavisini yapılan muayene süreçleri ile var olan sorun ve durum belirlenerek uygun bir yöntem oluşturulur. Bu durum diş teli fiyatları açısından da farklılık gösterir. Diş teli fiyatları diş teli türü ve tedavi sürecinden etkilenmektedir. Ayrıntılı bilgiler ve diş teli fiyatları hakkındaki düzenlemeler için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Türleri

Diş teli türleri çeşitlilik göstermektedir. Çünkü bireylerin ihtiyaç ve beklentileri farklılık gösterir. Gelişen teknoloji ve açığa çıkan ihtiyaçlar değerlendirildiğinde diş teli tedavisinde de farklılıkların varlığı gözlenmektedir. İlk üretilen diş teli türleri olan metal türler günümüzde de varlığını korumaktadır. Ancak görünürlük kısmında zorlanan, daha az belirgin bir diş teli tedavi sürecine başvurmak isteyen bireyler için şeffaf veya lingual türünde diş telleri de önerilmektedir. Şeffaf diş teli braketlerin şeffaf olması yani daha az görünür olması sebebiyle yetişkinlerde çalışanlar tarafından daha çok tercih edilir. Burada bireysel istekler söz konusudur. Değerlendirmeler diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde de şekillenmektedir. Diş teli tedavisinde diş teli türlerinin hem artılarını hem de eksilerini değerlendirerek net bir karara varmak gerekir. Bu karar sürecinde alanında uzman ortodontistinizden aldığınız bilgiler sizin için oldukça önemli olacaktır. Örneğin lingual türler görünürlük olarak çok avantajlı olmasından ötürü tercih edilirken dişlerin arkasında olmasından ötürü temizlikte zorluk oluşturabilir ve aynı zamanda dildeki yaralara da sebebiyet verebilir. Bu durumların analiz edilerek uygun bir tercihin yapılması sağlanmalıdır.

Diş Teli Fiyatları Düzenlemeleri

Diş teli fiyatı düzenlemelerinde bireysel faktörler ve diş teli türünün etkili olduğunu belirtmiştik. Ekonomik koşullar, kliniğin bulunduğu semt kliniğin yapısı ve özellikleri,  Ortadoğu testinin alanında uzmanlığı gibi durumlar diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerinde etkili olmaktadır. Muayene sürecinize göre tedavinizi şekillendirmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.