Diş telleri, görünüşlerini ve çalışma şekillerini iyileştirmek için dişlerinizi düzeltmenin veya hareket ettirmek amaçlı kullanılan bir tedavi yöntemidir. Diş telleri ayrıca dişlerinizin ve diş etlerinizin uzun vadeli sağlığını korumayı ve ısırma basıncını tüm dişlerinize yayarak daha rahat yemek yemenize yardımcı olmayı hedeflemektedir. Diş telleri ile hem estetik hem de biyolojik gelişiminize katkı sunabilirsiniz. Alpdent olarak sizlerin ihtiyaçlarını önemsemekte, çözüm önerileri geliştirmekteyiz.
Diş telleri, dişleri doğru yönde yavaşça hareket ettirmek için dişlere baskı uygulayarak çalışır. Basınç etkisini gösterdikçe çene içindeki kemik değişerek dişlerin ve köklerinin hareket etmesini sağlar. Bu hareket ile dişler kendilerine ait uygun konumlara doğru yavaş yavaş ilerleme gösterirler. Bu sayede istediğiniz sağlıklı görünüme kavuşmanız mümkün olacaktır. Gerekli adımların planlanması ile daha sağlıklı bir süreç yönetimini de kazanabilirsiniz.
Diş teli takmanın en iyi zamanı genellikle çocukluk dönemidir. Ancak yetişkinler de ortodontik tedavi alabilir ve günümüzde daha çok yetişkin bireylerin diş teli tedavi süreçlerine katılım gösterdiğini gözlemlemekteyiz. Yaş, sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olmaktan daha az önemlidir. Tedaviye başlamadan önce çocukların yeterince diş çıkmasını beklemesi gerekebilir. Diş teli tedavilerinde çocuklar avantajlı bir konuma sahiptir. Hareket halinde olan, gelişimi devam eden çocukların diş telleri ile sonuca ulaşması daha kısa sürede olacaktır.
Ortodonti tedavisi yaptırırken dikkat edilecek noktalardan biri muayene süreci olmaktadır. Muayene bulguları, bireylerin tedavi süreçlerine etki etmekte uygun diş teli tedavisinde önemli bir konuma sahiptir. Bireylerin sahip olduğu varsa ağız sorunları da tespit edilerek süreç adım adım kontrollü bir şekilde işlemlenmiş olacaktır. Ek sorunların ortaya çıkması müdahale adımlarını daha da güçleştirecek ve sürecin aksamasına neden olabilecektir.
Sürecin en önemli noktalarından birisi de diş teli fiyatları 2024 düzenlemesidir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri bireylerin tedavi süreçlerinde ele alacağı müdahale süreçleri ile düzenlenmektedir. Bu düzenlemeler ile bireyler hangi brakete sahip olacağını, nasıl ilerleme kazanacağını bilmektedirler. Diş teli fiyatları 2024 bilgilendirmesi hakkında ayrıntılı bilgi almak için İstanbul’da yer alan merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.