Diş teli kullanımım çok uzun sürdü? Ne zaman tellerim çıkacak? Diş teli fiyatları 2024 düzenlemleri üzerinde etkili olan etmenler nelerdir? gibi sorular ile bireyler süreci değerlendirmektedir. Doğru bilgilendirmeler ve bulgular ile sizlere uygun bir süreç analizi yapılmaktadır. Alpdent olarak sizler için uygun tedavi sürecini bireysel faktörler ışığında planlamaktayız.
Dişlerimdeki çapraşıklıkları nasıl düzenlerim? sorusuna getirilen pek çok cevaplar arasında yer alan diş teli tedavisi ile sağlıklı gülüşlerinize kavuşmaktasınız.
Diş teli tedavisinde diş konumlarını düzenlemek, dişleri uygun konumlara doğru ilerletmek adına gerekli olan yöntemlerden bir tanesi diş teli tedavisidir. Diş teli tedavisinde önemli bir yer tutan ortodonti ile sağlıklı gülümsemelerinize kavuşabilmektesiniz.
Diş teli kullanımı bireysel veya doktor teşviği ile sağlanabilmektedir. Her birey için uygun olan sadece kullanım şekillerince değişim gösteren diş teli tedavisinde bireysel olarak ilerlenen pek çok müdahale süreci mevcuttur.
Sürece başvurmak isteyen birey ile öncelikle etkili ilişki kurulmalıdır. 2-2,5 yıl aralığı içerisinde diş teli kullanımı gözlenebilen bireyler olduğunu göz önüne alırsak doktor ile hasta etkileşiminin etkin bir şekilde kurulması ile süreç sağlıklı bir şekilde ilerleme gösterebilmektedir.
Bireyler çok uzun yıllar süren tedavilerden korkarak süreci bırakabilmekte veya başlamayabilmektedir. Bu durumda ele alınan durumun sizin sağlıklı bir şekilde ilerlemenize destek olmak olduğunu unutmamalısınız. Genellike 1,5-2,5 yıl içerisinde devam eden tedavi sürecinde sizin getirdiğiniz problem durumu içerisinde ele alınacak durumlara göre süre analizi yapılabilmektedir.
Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri pek çok faktörün bir arada değerlendirilmesi ile belirlenmiştir. Diş problemleri, getirilen sorunlar, muayene bulguları, bireyin tercih ettiği braket türleri gibi durumların birleşmesi ile diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ele alınır. Uygulayıcının niteliği ve seçilen kliniğin yapısal özellikleri bile etkili olmaktadır. Sizlere uygun ödeme olanaklarını öğrenmek, diş teli fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak adına Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.