Görüntü
Dişlerim Neden Sararıyor?

Ağız ve diş sağlığı bireylerin sosyal yaşamlarında en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesidir. Bu durumda pek çok müdahale yöntemleri (diş estetiği uygulamaları, beyazlatmalar, kaplamalar vb.) oluşum gösterse de sağlıklı ağız yapısını korumak bireysel faktörlerce zenginleşmektedir.

Genetik sebeplerden ötürü dişlerde sararma olan bireylerin ek olarak kendi bakımlarını yeterince uygun yapmamalarından ötürü de sararmalar gözlemlenebilmektedir.

Nasıl Ağız Sağlığım Korurum?

Ağız ve diş sağlığını korumak adına düzenli doktor kontrollerinin oluşturulması gerekmektedir. Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli desteği sunmaya hazırız. Süreç içerisinde ihtiyaç duyduğunuz her alanda destek vermekte, bilgilendirme çalışmaları da yapmaktayız.

Ağız ve diş sağlığını korumada diş ipleri, gargaralar ve temizleme fırçaları önemli bir konumda yer almaktadır. Çoğu birey doktor kontrollerini atlamasa da kendi bireysel tedavi sürecini planlamada aksaklıklara neden olabilmektedir. Doktorunuzun önerdiği diş fırçaları ve malzemeleri kullanarak sürecinizi ilerletmeniz sizlere büyük avantajlar kazandırmaktadır. 

Beslenme Düzeni ve Ağız Sağlığı

Ağız ve diş sağlığı beslenme süreçlerinden oldukça etkilenmektedir. Vitamin ve minerallerin alımına uygun beslenme düzenine sahip bireyler sağlıklı ağız yapısını korumada önemli bir konuma sahiptirler. Ayrıca çok soğuk-sıcak veya yapışkanlı-boyalı besinlerden uzak duran bireyler de kendi ağız sağlığını korumuş olmaktadırlar. Bu besinlerin tüketimine sınırlılık getirilmeli ve tüketiminin ardından temizlenmelidir.

Diş Teli Kullanımı ve Ağız Sağlığı

Ağız ve diş sağlığında diş teli kullanımı büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bireyler diş telleri ile istediği güzel görünüme sahip olmaktadır. Ortodonti tedavisinin ana sebeplerinden biri uygun olmayan konumlardaki dişlerin, çapraşık dişlerin kendi konumlarına gitmesi düzenli bir ağız yapısına kavuşmasıdır.

Dişler çapraşık konumda olduklarında besin maddeleri aralarda birikebilir ve çürümelere ağızdaki koku ve dişlerdeki sararmalara da neden olabilir. Bireye özel diş teli ve diş teli fiyatları için merkezimize başvurabilirsiniz.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları bireysel etmenlerle şekillenmektedir. Her bireyin kullandığı diş teli fiyatı birbirine göre değişme göstermektedir. Bireyin getirdiği problem durumu, kullanılan ek müdahaleler diş teli fiyatları üzerinde önemli etkilere sahiptirler.

Alpdent olarak kullanıcılarımıza uygun bireysel program oluşturmakta ve diş teli fiyatları hakkında bilgilendirmeler sunmaktayız.


Share:

Diş Sağlığında Plak Kullanımı

Dt Emre Aldoğan 20-12-2020

Ağız ve diş sağlığında bireyler pek çok süreç analizine başvurmaktadır. Bunlardan bir tanesi de diş teli uygulaması olmaktadır. Diş teli tedavisinde bireyler pek çok soru işareti ile karşı karşıya kal

Devamı

Şeffaf Diş Teli

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş teli tedavisi dişlerdeki çapraşıklıkları, eğrilikleri, ayrıklıkları, yani dişlerdeki konum bozukluklarını belirli bir süreç içerisinde düzelten bir tedavidir. Temel olarak dişlerde ortodontik hare

Devamı

Diş Telleri Hangi Yaşlarda Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş Telleri Hangi Yaşlarda Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Dış görünüm her yaşta önem verilen ve insanın kendine olan güvenini yerine getiren bir beklentidir. Herkes fark edilme

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.