Görüntü
Ortodonti fiyatları

 Eskiden ortodonti tedavisi dişlerin üzerine braket adını verdiğimiz kare şekilli cisimlerin yapıştırılması ve braketlerin arasından da ark teli denilen uzun telin geçirilmesiyle yapılırdı. Ve bu teller dişlerin üzerine yapışık olduğu için sabitti, tedavi sonuna kadar çıkarılamıyordu. Ortodonti tedavisinin sonuçları değerlendirildiğinde gerçekten diş tellerinin zahmetine değiyordu, fakat diş telleri ile uygulanan ortodonti tedavisi hiçte kolay değildi.
  Dişlerin üzerine yapıştırılan diş telleri özellikle ilk bir hafta olan alışma döneminde dudaklarda yanaklarda bazende dilde tahrişlere sebep oluyordu. Diş tellerinin yemek yerken çıkartılamıyor olması yiyecek parçalarının tellerin etrafına dolmasına sebep oluyordu ve bu yiyecek parçalarını temizlemek için ekstra özen göstermek gerekiyordu. Özellikle yakın zamanda mezuniyet, düğün, nişan yada iş görüşmesi gibi durumları olan hastalarımız için diş tellerini varlığı problemdi, görünümü problemdi.
Görünmez diş teli ise; dişin üzerinde braketler gibi kabarıklık yapmadığı için dudaklarda ve yanaklarda yaralanmalara sebep olmaz. Takılıp çıkarılabildiği için yemek yerken sanki ortodonti tedavisi görmüyormuşsunuz gibi bir konfor sağlar. Hem yeyip içebileceğiniz yemeklerde ve içeceklerde kısıtlamanız yoktur hemde şeffaf plaklar diş telleri gibi yemek yemenizi zorlaştırmaz. Sizin için önemli bir toplantı olduğunda şeffaf plaklarınızı çıkarmanız yeterlidir.
  Bütün bu özellikleri ile tel tedavisinde fark yaratan görünmez diş telinin önemli bir dezavantajı vardır.Bu dezavantajıda hastaya bağımlı olunmasıdır. Tedavinin hızı ve dişlerin düzelme seyri tamamen hastamızın şeffaf plaklarının takmasına bağlıdır. Diş teli ile yapılan ortodonti tedavisinde diş teli hatamızın dişlerine takılır ve hastamız istesede istemese de bu süreçte dişleri düzelmeye başlar. Şeffaf plak tedavisi ise böyle değildir. Hastamız şeffaf plaklarının taktığı sürece dişleri düzelecektir. Biz görünmez diş teli tedavisinde kullanılan şeffaf plakların günde en az 20 saat kullanılmasını isteriz. Örneğin şeffaf plaklar günde 20 saat kullanıldığında 10 ay sürecek bir tedavi, 16 saat kullanıldığında 20 ay sürecektir. Gördüğünüz gibi şeffaf plak kullanımındaki küçük bir değişim toplam tedavi süresinde ciddi değişime sebep  oluyor.
  Sonuç olarak görünmez diş teli tedavisi hastalarımızı hem yaşam kalitesi hemde tedavi kalitesi noktasında özgürleştiriyor. Bu durumun dezavantaja dönüşmemesi için hastanın şeffaf plakları günde en az 20 saat kullanmanın önemini net bir şekilde bilmesi ve dikkat etmesi gerekir.
 

Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.