Kliniklerde diş teli fiyatları pek çok etmenin birleşmesi ile şekillenmektedir. Alanında uzman kadromuz ile Alpdent olarak İstanbul’daki şubemizde sizlere destek sunmaktayız. Bu süreçte ilgili muayene ölçümlerine en olarak olabilecek müdahale adımlarını da ele almaktayız.
Diş teli tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler oldukça önemlidir. Her bireyin kendine özgü tedavi süreçlerinin planlanması gereklidir.
Ortodonti fiyatlarının 2024 skalası içinde bulunduğu süreç içerisinde değerlendirilmektedir. Bunlara ek olarak bireyin getirdiği problem durumunun büyüklüğü de süreçte etkili olan etmenlerdendir. Genel olarak diş teli fiyatları üzerindeki etkileri şöyle sıralayabiliriz:
- Toplam tedavi süreci
- Dişlerdeki çapraşıklığın derecesi
- Kullanılan malzemenin türü
- Kullanılacak olan malzemelerin kalitesi
- Kullanılacak ürünlerin yaşa bağlı olarak gösterdiği farklılıklar
- Ek müdahaleler olabilmektedir.
Diş teli fiyatları braket türlerine göre değişiklik göstermektedir. Türler metal, şeffaf diş teli, damon ve lingual olarak ayrılabilmektedir. Her türün kendine özgü pek çok avantajı veya dezavantajı olabilmektedir.
Metal türler ilk çıkan ve hızlı sonuçlar elde edilebilen türlerdendir. Süreç içerisinde pek çok revizeler oluşturarak çeşitlendirilmiştir. Yetişkinler şeffaf türlere daha sıcak bakmaktadır. Estetik anlamda daha çok tercihi olan şeffaf braketler daha dayanıksız olduğunu düşünenlerce tercih edilemeyebilir. Bu durumda tüm noktaların analiz edilerek seçim yapılması gerekmektedir.
Damon braketler özel kilit mekanizmalıdır. Daha az tahriş oluşturmakta ve daha avantajlı olmaktadır
Lingual braketler ise ortalamanın bir tık üzerindedir. Dişlerin arka kısımlarına yani dil tarafına takılmakta ve görünmez olmaktadır. Direkt görünmeme özelliği sayesinde tercihi yüksektir. Ancak dilde yaralanmaları oluşturabilme ihtimalini de düşünmek gerekmektedir.
Alanında uzman kadromuz ile sizlerin her türlü problem durumlarına çözüm bulmaktayız. Gerekli süreç analizleri ve muayene bulgularına dayalı tedavi yöntemlerini kurmaktayız. İstanbul içerisinde yer alan kliniğimiz ile gelişmeleri takip eden alanında uzman kadromuz sizlere gerekli bilgilendirmeleri sunmaktadır.
Ortodonti tedavisi özel bir uzmanlık alanı gerektirmektedir. Ağız ve diş sağlığınız bizimle beraber emin ellerde olacaktır. Sizlere uygun ödeme koşullarını oluşturmaktayız. Ayrıntılı bilgi almak adına lütfen iletişime geçiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.