Görüntü
Kısa Sürede Diş Telini Bırakma Yolları

Kısa süreli ortodonti mümkün mü? sorusunu bireyler sürece başlarken çok fazla sormaktadır. Her birey için ortodonti tedavisi farklı yöntemler ile ilerlese de sürecinizi normal seyrinde ilerletmek, düzenli bir süreç akışı kurmak için bazı yöntemler ile sürecinizi şekillendirmelisiniz. Alanında uzman ortodontistiniz ile bu süreci yönlendirirken gerekli bilgilendirmeleri sunmalısınız.

Öncelikle bazı sorulara cevap vererek sürecimizi şekillendirmemiz gerekmektedir. Diş teli nedir? Neden diş teli kullanmalıyım? Diş telini kimler kullanır? gibi sorular ile sürecinizi şekillendirmekteyiz. Bu soruların ayrıntılı cevaplarını sunalım:

 

Neden Diş Teline İhtiyacım Olur?

Diş teli takmak isteyebileceğiniz veya size tavsiye edilebilecek birçok neden vardır. En yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:

  • Ağız içinde oldukça fazla olan veya çarpık dişlerin bulunması
  • Yeterli değil veya normalden fazla olan dişlerinizin arasında boşluk kalması durumuna
  • Dışarı çıkan üst ön dişler ('overjet' olarak da bilinmektedir)
  • Üst dişlerinizin çok gerisinde ısıran alt dişler ('aşırı kapanış' olarak adlandırılır)
  • Alt dişlerinizin arkasını ısıran üst ön dişler ('alttan kapanış' olarak adlandırılır)
  • Gülüşünüzün estetik olmaması durumu
 

ele alındığınızda ortodonti tedavisini yapmanız gerekebilir. Bu süreçte sizin için önemli olan durumları değerlendirmenizde uzman ortodontistinizin yardımı gerekmektedir. Muayene süreçlerinizin kontrol altına alınması uzman ortodontistiniz ile sağlanmaktadır.

 

Diş Teline Çabuk Alışır Mıyım?

    Diş telleri üretimi günümüzde pek çok farklı maddeden sağlanmaktadır. Alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli bilgilendirmeleri sunmaktayız. Çoğu diş teli ilk üretiminde metalden yapılır, ancak bazıları seramik veya plastikten de yapılmaktadır. Rahat bir şekilde kullanımınında braket seçimi önem arz etmektedir. Braketlerinizin seçiminde doktorunuza amaçlarınızı danışarak ifade edebilirsiniz. Ayrıca dişleriniz hareket etmeye başladıkça hassas olabilir veya ağrıyabilir. Bu sorunlar genellikle uzun sürmez (en fazla birkaç gün). Tedavinizin başında bu hisleri yaşayabilir ve süreç ilerledikçe alışabilirsiniz.

Diş telleriniz ilk başta ağzınızda büyük hissedebilir, ancak ağzınızın bunlara uyum sağlayacağını ve alışacağını unutmamak önemlidir. Dişlerinizi yeni ve uygun bir konuma getirmek için oradalar, ancak bunu yalnızca onları takmaya devam ederseniz yapacaklardır.

   Alpdent olarak sizlere diş teli tedaviniz ve diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri hakkında bilgilendirme yapmaktayız.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.