Görüntü
Ortodonti Tedavisinde Gözlenebilen Sorunlar

Diş teli yani ortodonti tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından yönetilmektedir. Ağız ve diş sağlığının korunması bireyler için çok önemlidir. Pek çok birey ağız ve diş sağlığını korumak için farklı müdahalelere başvurur. Diş teli tedavisi de bu yöntemlerden birkaçını oluşturmaktadır. Diş teli bakım süreçleri belirli değerlendirmelerin sağlanması ile daha sistematik bir şekilde ilerlemektedir. Bu yazımızda diş teli tedavisinde önemli olan noktalara açıklık getirirken gözlenebilen olası sorunlar hakkında da bilgi vermekteyiz.

Braketlerde Gevşeme veya Kopma

Diş teli tedavisi iletilirken bireylerin bilmesi gereken bazı önemli durumlar mevcuttur. Bu durumların arasında diş teli bakımı gelmektedir. Tedavi süreci, sırası ve sonrasında bireylerin sağlıklı bir yapı oluşturabilmesi için bazı küçük noktalara dikkat etmesi gerekir. Bunlardan biri beslenme olmaktadır. Hangi besinleri tüketeceğiniz braket yapılarının korunması için önemlidir. Genellikle çok sert, yapışkan ve renk çıkartan besinlerin tüketiminde dikkat edilmediği takdirde braket yapılarında hasar oluşturabilir. Bu yüzden sert ve kabuklu besinlerden kaçınmak, mümkünse besinleri keserek tüketmek oldukça önemli bir konudur. Uzmanlar gerekli bilgileri size sundukça ara ara kontroller de yaparak braket yapılarınızı inceler. Burada herhangi bir hasar olup olmadığı değerlendirilirken gevşeme ve sıkılaştırma durumları da tespit edilir. Böylece olası sorunlar öncesinden tespit edilebilir.

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Metal, şeffaf ve lingual türdeki teller genellikle çokça tercih edilmektedir. Diş teli fiyatları da bu bağlamda farklılaşmaktadır. Diş teli fiyatları günümüzde şeffaf türlerde daha yüksek olmaktadır. Maliyet, ürünün bulunabilirliği, ek sorunlar gibi durumlar diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmelerini etkilemektedir. Hekimin alanında uzmanlığı da diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerini etkilemektedir. Bazı temel noktaların yanında diş teli fiyatları değerlendirmelerinin net bir şekilde yapılabilmesi için muayene süreçlerinin de ele alınması gerekir. Diş teli tedavisine başlamadan önce bireyin sorunu, beklentileri ele alınarak gerekli plan süreci tasarlanır. Bu plana uygun bir değerlendirme sunularak süreç başlatılır. 

Siz de diş teli ve dikkat edilecekler hakkında detaylı bilgi almak için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.


Share:

Diş Teli Tedavisi Yara Yapar Mı?

Dt Emre Aldoğan 25-03-2021

Diş teli tedavisi pek çok noktayı bir arada barındıran bütünsel bir süreçtir. Bu süreç içerisinde bireyler pek çok noktaya dikkat ederek sürecini istenen düzeyde ilerletebilmektedir. Her durum üzerind

Devamı

Tedavi Sürecine Dair Bilgilendirme

Dt Emre Aldoğan 20-08-2019

Diş sağlığımız hayatımızın en önemli anlarında bizi ön planda tutarak kendimizi iyi hissetmemize yardımcı olan unsurların başında gelmektedir.Yaşamın ilk yıllarından beri ağız sağlığına gerekli önem v

Devamı

Diş Teli Fiуatları Nеyе nazaran Belirlenir

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş teli fiуatlarını belirleyen birtakım unѕurlаr vаrdır. Bu unsurlаr görüş önünе alınarak, fіyatlar belirlenmekte vе tedaviуe başlanmaktadır. aut teli ile dişlerini düzetmek istеyеnlеr, bu süje hakkı

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.