Görüntü
Ortodonti Tedavisine İhtiyacım Var Mı?

Ortodonti tedavisi, bildiğiniz üzere dişlerin üzerine seçilen uygun braketleri yapıştırarak, bazen de damaklık ya da şeffaf plaklar gibi apareyler kullanılarak belirli bir süreç içerisinde dişlerinizdeki konum bozukluğunun düzeltildiği tedavidir. Ortodonti tedavisi diş teli tedavisi olarak bilinmektedir. Diş teli tedavisinde bireyler kendilerine uygun olan braket seçimini yaparlar ve tedavi sürecine başlarlar. Tedavi sürecinde ele alınan takipler oldukça kıymetidir. Bu takip süreci bireylerin tedavi akışı için oldukça önemlidir. Diş teli fiyatları da tedavi sürecinde oldukça önemlidir. Diş teli fiyatları ve değerlendirmeler için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.

Diş Teli Tedavisinde Amaçlar

Ortodonti tedavisinde amaç, dişlerin hem fonksiyonel olarak daha kullanışlı hale getirilmesi, hem de estetik olarak daha güzel görünmesini sağlamaktır. Dişlerin estetik olarak daha güzel görünmesini sağlamak konusunu incelediğimizde dişlerdeki kötü görünüme sebep olan problemin tam olarak tespit edilmesi gerekir. Tespit edilmesi gerekir ki problemin hangi tedavi yöntemi ile daha güzel çözülebileceği konusunda doğru karar verilebilsin. Örneğin; ortodonti tedavisi dişlerdeki yamuklukları, çapraşıklıkları, diş ayrıklıkları gibi konum bozukluklarını mükemmel bir sonuçla dişlere hiçbir zarar vermeden düzeltir. Yalnız ortodonti tedavisinin, dişlerinizin renkleri, formları ya da şekilleri üzerinde bir etkisi yoktur. Yani tedaviden önce dişlerinizin renkleri şekilleri ve formları nasılsa tedaviden sonra da aynı kalır. Sizi rahatsız eden dişlerinizdeki renk problemi ise ortodonti tedavisi yerine diş beyazlatma yöntemini tercih etmelisiniz. Ya da dişlerinizin şekli istediğiniz durumda değilse, kesici kenarlarında aşınmalar ya da kırılmalar varsa, istediğiniz kadar uzun ve belirgin değilse lamina kaplama, zirkonyum kaplama gibi bir yöntem tercih edebilirsiniz. Bazı estetik problemlerde ortodonti tedavisi ile kombine olarak uygulanır. Örneğin dişlerdeki şekil bozukluğu ile konum bozukluğu da varsa, dişler önce ortodonti tedavisi ile sıralanmalı, ortodonti tedavisi sonrasında lamina ya da zirkonyum ya da bonding uygulamaları gibi estetik çalışmalarla şekil bozukluğu düzeltilmelidir. Bu şekilde birkaç tedavinin birlikte uygulandığı tedavilere " Multidisipliner tedavi" denir.

Ortodonti tedavisinin ise diğer tedavilerden en büyük farkı, sorun dişlerinizin konum bozukluğuysa, dişlerinize hiçbir zarar vermeden düzeltir.

Sonuç olarak ortodonti tedavisi yaptırarak probleminizi çözüp çözemeyeceğinize ya da daha güzel bir gülümseme için ihtiyacınız olan en doğru tedavinin ortodonti tedavisi olup olmadığına doktorunuzla birlikte karar vermelisiniz. Bu durumda doktorunuz sizin sürecinize özel değerlendirmeleri yapar ve tedavi akışınızı belirler. Diş teli fiyatları da bu durumda ele alınmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri ve diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri hakkında bilgi almak için uzmanlara danışmanız gerekmektedir.


Share:

Diş Teli ve Braket Temizliği

Dt Emre Aldoğan 26-10-2020

Diş teli tedavisinde bireyler pek çok adıma dikkat ederek süreçlerini ilerletmek durumundadır. Bu adımların başında braket seçimi ve bakımı gelmektedir. En çok sorulan ve kaygı duyulan durum ise diş t

Devamı

Diş teli fiyatları neye göre belirlenir

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş teli fiyatları çok değişken olup tek çeneye mi yoksa çift çeneye mi uygulanacağı kullanılan malzemenin kalitesi, çeşiti, dişlerdeki bozukluğun durumu, tedavinin kaç ay süreceği gibi etkenlerle bel

Devamı

Diş Teli Neden Gereklidir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş Telleri Konuşmayı Etkiler Mi? Genel de görünmez dişteliağızda iken ilk başta zorlanılsa da ortodontitedavilerinde 1 hafta sonra herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ağızda görünme

Devamı

Diş teli tedavisi ve daha fazlası

Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.