Görüntü
Ortodontist Görevi Nedir?

Diş ve ağız tedavisinde etkin bir rolü olan diş hekimlerinin süreç boyunca rolü ele alınarak incelenmelidir. Diş ve ağız sağlığında ele alınacak durumlar incelendiğinde diş hekimlerinin rolü büyüktür. Ağız ve diş sağlığındaki çapraşık görünüme çözüm getirmek isteyen bireyler diş teli tedavisini tercih edebilirler. Diş teli tedavisinde bireylerin dişlerindeki çapraşık görünüme destek verecek şekilde düzenlemeler sağlanmaktadır. Bu düzen sistemlerinin kurulması ile sağlıklı gelişim ilerlemesi sağlanır. Bu noktada ortodontistlerin varlığı büyük önem taşımaktadır. Diş hekimliğinde ortodonti titizlikle ele alınması gereken bir alandır. Diş teli ve bakım süreçlerinde düzenli bir şekilde yapılacak müdahaleler ortodontist tarafından incelenmelidir. Ortodontistin görevi ağız ve diş sağlığını koruyacak müdahaleleri bireye sunmak, bunları takip etmek ve gerektiğinde gerekli müdahaleleri adım adım ilerleterek sağlıklı ağız yapısını oluşturmaktır. Diş teli tedavisi sürecinde Ortadoğu dişlerin görevleri büyüktür. Bireye destek olmak, hastanın güvenini kazanmak ve aynı zamanda onu en uygun tedaviyi sunarak sağlıklı bir ağız yapısını oluşturmasına yardımcı olmak görevleri arasındadır. Braket seçimi, diş teli bakımı, diş teli fiyatları düzenlemeleri, diş teli fiyatları 2024 yılını etkileyen sebeplerin değerlendirilmesi gibi önemli konularda diş hekiminiz yani ortodontistiniz size yardımcı olmaktadır. 

 

 

 

Diş Teli Bakımında Tedavi Süreçleri 

Diş teli tedavisine karar veren bireylerin dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunur. Bu durumlar size uzman tarafından bilgilendirilecek ve neler yapmanız gerektiği konusunda da destek verilecektir. Ağız ve diş sağlığı uygulamalarında ilk adım muayene sürecidir. Muayene süreciyle ele alınan bulgularımız değerlendirilmekte ve düzenli bir şekilde iletilmektedir. Muayene süreci bireyin neye ihtiyacı olduğunun tespit edildiği aşamadır. Hangi bakım sürecine ihtiyaç var?, hangi diş teli türünün kullanılması daha uygun?, ne kadar sürede ne yapılmalıdır? gibi bir taslağın sunulması hem hastaya hem de ortodontiste bir yol haritası çizmek için gereklidir. Diş teli tedavisinde diş teli seçimi önemli bir konudur. Hem sürecin gidişatını etkilemekte. Hem de diş teli fiyatları konusunda da etkili olmaktadır. Diş teli fiyatları diş teli türlerinden etkilenmektedir. Hangi diş telinin kullanıldığı konusu yapılacak tedavi yöntemini şekillendirir. Bu yöntemlerin farklılaşması ile süreciniz de düzenlenmektedir. Diş teli bakım süreçlerinde muayene bulguları ile başlayan süreç takibinde ele alınacak her durum diş teli fiyatları 2024 yılındaki düzenlemeleri de etkilemiştir. 


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.