Görüntü
dis-teli-fiyatlari

Ortodonti süreci dişlerde meydana gelen konumlanma sorunlarının tel kullanılarak düzeltilmesi ve bu durumlarla ilgili olan bir tedavi sürecini ifade etmek için kullanılan müdahele yöntemlerine verilen isimdir. Bu tedavi sürecini uygulayarak yerine getirmede başarılı olan alanında uzman bireylere de ortodontist ünvanı verilemektedir.

Diş doktorları yasalar gereği olarak bu tedaviyi uygulma haklarına sahiptirler. Fakat diş hekimliği fakültelerinde gerekli uzmanlık eğitimi bu alana özel olarak verilmemektedir. Bu sebepten ötürü ortodontik tedavi sürecini devam ettirecek olan diş hekimleri kurslar ve eğitimler aracılığıyla  bu alanda gelişim göstererek gerekli niteliklere sahip olmaya çalışmaktadırlar. Süreçte önem arz edecek olan faktörlerden bir tanesi de doktorun deneyiminin süreç için gerekli nitelikte olmasıdır. Ne kadar deneyim sahibi olursa o kadar vaka görmüş demektir. Uzmanların alanında başarılı tedaviler gerçeleştirmesi için deneyim kazanması öneömlidir. Tedavinin en büyük kazandırısı dişin yapısını etkileyecek bir zarar faktörünü oluşturmadan tedavi sürecini sürdürmektir. Tedaviden hemen önce dişlerin yapısı nasıl duruyorsa tedavi sonrasında da aynı şekilde kalmaya devam edecdektir. Yıpranma, aşınma olmadan süreç sonlanır. Oluşacak her hasar diş teli fiyatları 2019 yılında oluşacak fiyat etmeninde önemlidir.

Ortodonti tedavisi sirasında çok önemli bir biçimde dişlerin temizlendirilmesine önem vermek gerekmektedir. Çünkü süreç ilerlerken braketlerin kenar kısımlarındaki besinlerin artıkları diş çürümelerin oluşmasına öncülük edebilir. Bu sebeplerle besin artıklarının dikkatli bir biçimde temizlenmesi önem taşır.

Tedavi süreci dişlerinize zarar verecek nitelikte olan bir tedavi türü değildir. Aksine tedavi sona erdikten sonra dişlerin üst kısımlarına sanki hiçbir müdahele edilmemiş gibi doğal bir aşamadan geçtiğini görebilirsiniz. Öyle ki bu tedavi sürecinin ana amacında diş yapılarına hiçbir zarar vermeden estetik problemlere çözüm aramak hedeflenmektedir. Sadece hatalı uygulamalar ve ürünlerin yanlış kullanımları dişlerinize zarar verici etkileri de mevcuttur.

Diş telleri, % 35'lik fosforik asitle dişlerin yüzey kısmında gözle gözünmeyen mikro pürüzler oluşarak yerleştirilir. Bu işlem diş yapılarına zarar verecek bir işlem olarak ifade edilen bir aşama olarak adlandırılamaz. Yalnızca yeme içme durumunda bazı besin çeşitlerine dikkat edilmezse bazı problemlerin meydana gelmesine etki sahibi olacaktır. Diş teli takma sürecinde  oluşacak sorunların en başında sizin bu etmenler karşısında ortaya koyduğunuz ilgisizlikler olduğunu ifade etmek daha doğru olacaktır.

Diş fırçalama alışkanlığının geliştirilmemesi durumunda diş taşları ve hasarlar görülebilmektedir. Diş teli tedavi sürecinde ağız sağlığı için önem arz eden hijyen ortamının sağlanması amacıyla ek bir ilginin de gösterilmesi gerekmektedir. Tedavi süresince diş fırçalama alışkanlığı  düzenli bir biçimde yapılamadığında braketlerin kenar kısımlarında beyaz leke oluşumlarının kahverengi lekelere dönüşümüne kadar farklı şekillerde diş çürükleri oluşumu meydana gelebilmektedir. Ayrıca tedavi süresince asitli içecekler tüketilmesi diş çürüklerinin oluşum riskinin meydana gelmesine sebep olmaktadır. Genel olarak bu tedavi süecine başlamasanız bile bu yiyecekler sizi ileri derecede yapı bozukluklarının oluşumuna sebep olabilmektedir. Sigara alkol gibi zararlı maddelerin de dişlere olumsuz etkileri çok fazladır. Tedavi aşamalarına her kriteri kontrol ederek başlamalıdır.

Tedavi sonucuna varılıp diş teli çıkarıldığında dişlerin yüzey bölgelerinde kullanılan yapışkan maddelerin artıklarının temizlenmesi gerekmektedir. Bu yapıştırıcı artıklarının temizlenmesinde özel yapılı maddelerin kullanılması gerekmektedir. Bu özel uçlar dişin yüzey kısımlarına zarar vermeyecek kadar yumuşak yapıdalardır.

Diş teli tedavisinde süreçte etkili olan pek çok etmen bulunmaktadır. İlk olarak sigara kullanımının fazla gözlendiği bireylerin tedavi sürecinde aksaklıkların meydana geldiği gözlenmektedir. Çünkü sigara tüm vücudun zararlarının yanı sıra ağız sağlığına da ciddi zararları mevcuttur. Diş minelerine, yapılarına ve kök kısımlarına zarar vermektedir. Kök zararları sanıldığından daha ciddi boyutlara erişerek  diş kayıpları ve iltihap oluşumlarına kadar sorunları meydana getirebilmektedir. Ağız bakımının sorunsuz bir şekilde olması gerektiğini her anda belirttiğimiz gibi değinilmesi gerekli olacak olan diğer önemli etmen ise sigara kullanımının enfeksiyon ve bakteri oluşum risklerini daha da arttırdığı gerçeğidir.

Tedavi süreci boyunca meydana gelecek olan adımlara bakıldığında ise ilk seansta hasta ile tanışma, anlaşma sağlaması vardır. Bu aşamda geliş şikayetleri üzerinde durularak sorun netleştirilmeye çalışılır. Gerekli muayane sürecinin planlaması sağlanmalıdır. Gerekli röntgenler çekilerek tüm müdahale edilecek tüm noktaların tespit edilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Kişinin ağzında başka sorunlar da meydana gelebilmektedir. Tel sürecine başlamadan önce kişide varolduğu bilinen bu noktaların tespit edilerek müdahale edilmesi gerekmektedir. Daha sonra bireylerle hangi tür teli tercih etmesinin süreç için gerekli olduğu ve bunların süreci etkileme biçimi, maaliyeti gibi konular üzerinde anlaşmalar yapması adına çalışmalar yapılmaktadır. Doktor ve hasta işbirliği süresince işlemlerini yürütmesi süreç için önemli etkiler taşımaktadır. Gerekli noktalara önem verildiği sürece de hastanın iyileşme süreci bir o kadar hızlı ilerleyecektir. Aksi durumda istenilen amaca ulaşmak oldukça gü olacaktır. Diş teli fiyatları 2019 yılındaki değişiklik gösteren koşullara bakarsak fiyatlarda istenen noktalara dikkat edilmemesi büyük önem taşımaktadır.

Diş teli nasıl takılır ve diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarındaki etmenler nedir gerekli noktalara dikkat ederek diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları üzerindeki artışların nedenlerine, diş teli fiyatları 2019 yılı kriterlerince şekillenecek olan durumlara dikkat ederek süremize başlayalım;

Diş teli nasıl takılır tam olarak bilinmezse hastalar süreçte kaygı ve korku yaşayabilmektedir. Braket olarak adlandırılan ve dişlerin üzerinde yer alan telleri birbirleriyle birlikte tutabilecek yapıda olan ürünlerin, dişlerin üzerine yapıştırılmasıyla teller takılmış olur. Diş teli nasıl takılır sorusunun yanında hangi braket türünün kullanılması süreç içerisinde gerekli olduğu sorusuna da uygun cevabı vermek gerekir.

Şeffaf diş teli veya görünmez diş teli çok fazla tercih edilen türler araasındadır. Diş teli fiyatları / ortodonti fiyatları bu tercih sonucunda oluşturulmaktadır. Görünmez diş teli yetişkinlerce daha çok kullanılır, tercih edilir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları da bu tercihler karşısında artış göstermektedir. Doktorunuz ile diş teli fiyatları (ortodonti fiyatları) üzerinde konuşmanız, ortak bir karara varmanız süreç açısından etkili sonuçlar elde etmenize katkı sağlayacaktır. Kişiler diş teli fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tedaviyi erteleme davranışında bulunurlar. Diş teli fiyatları 2019 yılı kriterleri sonucunda meydana gelecek olan fiyatları doktorunuz ile düzenlemelisiniz. Görünmez diş teli veya şeffaf diş teli çeşitlerini tercih etmenizde fiyat önemli bir noktaya sahiptir. Diş teli fiyatları 2019 yılında bu tedavi çeşitlerindeki fiyat artışını uygun ödeme koşulları ile sağlanmaya çalışın. Şeffaf diş teli kullanıcıları görüntü anlamında çok memnun olduklarını ifade etmektedirler.

Genellikle tedavi sürecinde meydana gelen tedavi süreçlerinde kanamalar fazla meydana gelmez. Bazı etmenlerde doktor braketi yerleştirirken hafif kanamalar meydana gelebilmektedir. Ağız kuruluğunu sabit bir düzeyde tutmak için bazı aletlerin kullanılması tüm dişlerin tam anlamda net bir biçimde görünmesi amacıyla ağzı açmaya yarayan parçalar da süreç içerisinde tercih edilmektedir.

Kadın, erkek veya çocuk her yaştan hangi birey  olursa olsun tedavi sürecine ne kadar erken başlayıp gerekli noktaları yerine getirirse o kadar etkili sonuçlar alarak hayatına kaldığı yerden daha mutlu bir biçimde devam edebilecektir.


Share:

Diş Telleri ile Gülümse

Dt Emre Aldoğan 23-07-2019

Ortodonti tedavisi günümüzde sıkça tercih edilen türlerden biridir. Fakat bu alan hakkında öğrenilmesi gereken pek çok nokta mevcuttur. Bu etmenlerin iyice açıklanması, süreç hakkında bilgilendirmeler

Devamı

Diş Telini Temizleme Yolları

Dt Emre Aldoğan 28-03-2023

Diş teli tedavisi bireylerin gerekli bakım sistemlerini ele alarak ilerlemesinin yanında uzman takibi ile de şekillenen etkili bir bakım yöntemidir. Diş teli bakım süreçlerinde bireylerin dikkat etmes

Devamı

Ortodontik Tedavi Sürecine Çevresel Etmenlerin Etkileri

Dt Emre Aldoğan 12-09-2019

Ortodonti tedavin sürecinin yürütülmesinde etki sahibi olan etmenlere göz atıldığında çevresel ve genetik etmenler ön planda yer almaktadır. Genetik etmenlerden daha baskın olarak çevresel etmenlerin

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.