18-20 yaş aralığında çıkan, bazı bireylerce daha geç de çıkabilen dişlerimiz olan 20’likler her birey için farklı zaman dilimlerinde çıkabilmektedir. Dişler öncelikle süt dişleri olarak çıkmaktadır. Daha sonra belirli bir zaman diliminde dökülmektedir. Ön dişlerden köpek ve azı dişlerine göre çıkma gözlemlenebilmektedir. Dişler çıkarken çene de gelişim gösterir. Bu süreçte sağlıklı ağız bakımını kurmak önemlidir. İleride meydana gelebilecek konumlanma problemlerine de öncelik edebilmektedir.
Ağzınızda bir ağrı ve açmada zorluk hissederseniz 20’lik dişleriniz çıkıyor demektir. Artık bir uzmana başvurarak ağız yapınızı da gözlemlemesini istemelisiniz Diş hekiminizin görüntüleme işlemi ile dişlerin nasıl ve nereden çıktığı ortaya konulmaktadır. Konumlanma problemlerinde ortodonti tedavisi sizlere destek vermektedir. Bu alanda karşımıza çıkan pek çok soru bulunmaktadır. Diş teli nasıl takılır? Diş telleri ile beslenme nasıl sağlanır? Diş teli fiyatları nedir? Gibi sorular ile süreç hakkında bilgilendirmelerin yapılması soru işaretlerine cevap getirmek adına gereklidir. En çok üzerinde durulan sorulardan olan diş teli fiyatları ve diş teli fiyatları üzerindeki etmenlere de değineceğiz:
Adım adım ortodonti süreci planlamaları ile süreç analiz edilmelidir. Böylece ortaya çıkabilecek her türlü sorun ve çözüm önerileri değerlendirilmiş olunmaktadır. Uygunsuz ve çapraşık olan dişlerin tespiti ve uygun konumlarına yönlendirme işleminin ilerletilmesi ile sağlıklı ağız yapısına ulaşılmaktadır.
Muayene aşamasının yapılmasının ardından nasıl bir müdahale planının yapılacağı üzerinde durulmaktadır. Erken yaş dönemlerinde bebeklerin emzik, biberon kullanımı, parmak emme, tırnak yeme gibi davranışlar ağız yapısına zarar getirebilmektedir.
Diş teli fiyatları süreç içerisinde pek çok açıdan değerlendirilmektedir. Diş teli fiyatları süreç içinde ekonomik etmenlerden etkilenmenin yanı sıra kişinin getirdiği problem durumunun boyutlarından oldukça çok etkilenmektedir. Diş teli fiyatları bireysel olarak ortaya konmaktadır.
Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sorularınıza cevap getirmekte, gelen soruları değerlendirerek süreci analiz etmekte, sizlere yol göstermekteyiz. Alpdent ile ortodonti süreci hakkında ayrıntılı bilgilendirmeleri almak için iletişime geçiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.