Görüntü
Diş Tellerim Erken Çıkarılabilir Mi?

Diş tellerim ne zaman çıkacak? sorusu daha sürece başlamadan en çok üzerinde çalışılan sorular arasında kalmaktadır. Bu sürecin çok uzun yıllar alacağını düşünen bireyler tedaviye başlamada kaygılanabilmektedir. 

Diş teli tedavisi oldukça kapsamlıdır. Muayene süreçlerinizden başlanarak müdahale adımları belirlenmektedir. Bu adımlar doğrultusunda ele alınan tüm durumlar analiz edilmektedir. Peki diş teli tedavisi nasıl kısa sürer? Bu sorunun cevabını ele almak için dikkat etmemiz gereken faktörler şu şekilde ifade edilebilmektedir:

 
  • Randevulara düzenli gelmek
  • Düzenli ağız bakımına dikkat etmek
  • Yenilecek ürünlerin seçiminde dikkatli olarak braketlere zarar getirmemek
  • Lastik kullanımı gerekiyorsa sağlamak
  • Plak kullanımında aksaklıkları meydana getirmemek
 

Sıralanan bu adımlar bireylerin daha kısa sürede sağlıklı ağız ve diş sağlığı gelişimi sağlamasında önemli bir etmendir.

 

    Diş Teli Tedavisinde Önem Arz Eden Durumlar

    İfade edilen durumları analiz edersek; öncelikli olarak muayene süreçlerinin düzenli bir şekilde ele alınması gerekilmektedir. Muayene durumlarında var olan sorunların tespitinin yanında yapılacak müdahale adımları da şekillenmektedir. Bu müdahale adımlarının ne kadar işlevsel olarak ilerlediğini gözlemlememiz adına randevuları düzenli olarak ilerletmek gerekmektedir. Randevularda var olan durumun gelişimleri incelenmiş olunmaktadır.

    Bir diğer durum da düzenli ağız bakımını sağlamaktır. Temizlik diş teli tedavisinde ön planda tutulmalıdır. Aksi durumlarda ek sorunlar da meydana gelebilir ve bu durum diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibi olunmaktadır.

    Diş teli tedavi sürecinde beslenmek önemli bir konudur. Diş telleri ile beslenme braket sağlığını korumak için oldukça kıymetlidir. Diş teli ile istediğiniz besinleri tüketme imkanınız olsa da braket yapılarını bozmayacak şekilde bazı besinleri tüketmeniz önemlidir. Özellikle sert kabuklu besinlerin tüketilmemesi gerekir. Braketlerin hasar alması süreci uzatabilir ve diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerinde de aksamalara neden olabilmektedir.

    Diğer bir önemli konu ise lastik ve plak kullanımıdır. Diş telinden sonra plak kullanımı gerekli ve sistemli ilerletilmesi gereken bir uygulama olmaktadır. Doktorunuz size ne kadar öneri sundu ise o kadar süre boyunca düzenli bir şekilde o plağı kullanmalısınız. Diş teli tedavisinde lastik kullanımı da gözlemlediğimiz bir durumdur. Üst ve alt çene arası dengeyi kurmamızda lastik kullanımı oldukça işlevseldir. Kişilerin bu teknikleri kullanması gereklidir.


Share:

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Dt Emre Aldoğan 27-08-2020

Diş teli kullanımı bireylerce fazlaca gözlemlense de bazı kuralların önemsenerek ilerlemesi ile sonuç istenen amaca uygun ilerleme gösterebilmektedir. Diş teli kullanımında nelere dikkat etmek gerekir

Devamı

Dişler Neden Sararır?

Dt Emre Aldoğan 10-07-2020

Ağız ve diş sağlığı bireyler için oldukça büyük önem taşımaktadır. Her birey sosyal yaşamında ağız ve diş sağlığının önemini fark etmekte ve gerekli müdahale yöntemlerini kullanarak sürecine destek ve

Devamı

Diş Telleri Hangi Yaşlarda Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Diş Telleri Hangi Yaşlarda Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Dış görünüm her yaşta önem verilen ve insanın kendine olan güvenini yerine getiren bir beklentidir. Herkes fark edilme

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.