Görüntü
Günlük Yaşamda Diş Teli Tedavisi

Kuşkusuz günlük insan ilişkilerinde güler yüzlü olmanın birçok pozitif etkisi olduğunu bilinmektedir. Gülmek bulaşıcıdır. Güldüğümüzde ortamdaki negatif etki, stres ve gerginlik ortadan kalkar. Ayrıca gülmek kahkaha atmak boğazımızdaki timüs bezini harekete geçirir ve ömrümüzün uzamasına da sebep olur. Bazen insanlar dişlerinin kötü olduğu kompleksiyle rahat gülümseyemez, tam gülecekleri anda elleriyle ağzını kapatır ya da gülmemek için kendini zorlarlar. İleri yaşlarda diş kaybı ve çürüğü olan insanların bu durumu defalarca yaşadığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Burada bireye özgü olarak oluşturulan bir tedavi süreci ile işlemlerinizi sağlıklı bir şekilde sürdürmeniz mümkündür. Çapraşık diş yapılarının düzenlenmesi ile sağlıklı bir ağız yapısını oluşturmanız mümkündür. Burada braket türleri ve tedavi biçimleri önemli bir yer tutmaktadır. Diş teli fiyatları ve tedavi süreçleri hakkında bilgi almak için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Bakımı

Diş teli bakım süreçleri oldukça önemli bazı noktaları temsil etmektedir. Braket seçimine göre diş teli bakım süreçleri de farklılaşır. Örneğin lingual braketler dişlerin arka kısımlarında yer alırken metal ve şeffaf türlerden daha farklı bir bakım gerektirir. Çünkü hem ürün olarak hem de yerleşim olarak farklı bir noktada yer almaktadır. Diş teli fiyatları da bu açıdan farklılık göstermektedir. Diş teli fiyatları değerlendirmeleri bireylerin sağlıklı gelişim süreçlerine etki eden faktörlerce şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri braket türleri başta olmak üzere bireyin getirdiği problem durumlarınca şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde çift veya tek çene tedavi süreçlerinden hangilerinin tercih edileceği de önemli bir faktör olmaktadır. Diş teli tedavisi belirli bir çerçeve içerisinde oluşturulsa da bireyin getirdiği problem durumu içerisinde bireye özgü bir süreç analizi ile oluşturulmaktadır.

Diş Teli Kullanmalı Mıyım?

Diş teli tedavisine başvurmak sadece çocuklar için değildir. En güzel görünüm için diş teli tedavisi tercih edilmesi oldukça mümkündür. Yetişkin, genç veya çocuk hangi yaş döneminde olunursa olunsun diş teli tedavisine başvurmak ve istediğiniz sağlıklı görünüme sahip olmak mümkündür. Size uygun seçeneklerin değerlendirilmesi, ödeme planının incelenmesi için Alpdent ile iletişime geçebilir, gerekli destek süreçleri hakkında bilgi alarak kendi sürecinizin oluşumuna katkı sunabilirsiniz.


Share:

Ortodonti tedavisi hangi durumlarda uygulanır

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti yunanca bir kelime olup 'orto' düzgün, dont ise diş demektir. Ortodonti tedavisinin amacı çapraşık dişlerin düzeltilmesi, alt ve üst çenenin birbirleri ile olan ilişkisinin iyileştirilmesidi

Devamı

Braket Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Dt Emre Aldoğan 19-06-2020

Alpdent olarak gerekli tüm adımlarda sizlere yardımcı olmaktayız. Süreç içerisinde karşılaştığınız problemler ortodonti sürecini etkilemekte ve sürecin gidişatını bozabilmektedir. Bu nedenle sizde kay

Devamı

İki Çeneye Tel Tedavisi Uygulamak Zorunda Mıyım?

Dt Emre Aldoğan 01-12-2020

Diş teli tedavileri bireylere güzel bir gülümseme kazandırmanın yanı sıra sağlıklı bir ağız yapısı kurmayı da amaçlamaktadır. Diş teli taktırmayı düşünen bireyler için kafa karıştıran durumları derlem

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.