Diş teli tedavileri bireylere güzel bir gülümseme kazandırmanın yanı sıra sağlıklı bir ağız yapısı kurmayı da amaçlamaktadır. Diş teli taktırmayı düşünen bireyler için kafa karıştıran durumları derlemeye çalıştık:
Diş teli çapraşık dişlerin uygun konumda olmalarına destek veren yapılardır. Bu yapılar bireylerin dişlerini kendilerine ait konumlara yönlendiren braketler ile desteklemektedir. Braketler küçük kare yapılardır ve dişleri uygun konumlara yavaş yavaş hareket ettirmektedir. Bu yapıların etkili bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ek sorunlar oluşturabilir, çürümeler yapabilir. Kenar kısımlarının temizlenerek kahverengi yapılandırmaların önüne geçilmesi gerekmektedir.
Dişlerinde çapraşıklık olan bireyler gerekli süreç değerlendirmesinin ardından diş teli tedavisine başvurabilmektedirler. Bu adımda bireyin yaşı ve gelişim dönemi oldukça önemlidir. Örneğin çocukların kemik gelişimi hala gelişme sürecinde olduğundan ötürü plakların kullanımı da işlevsel olabilmektedir. Bu noktada muayene sürecinin etkili bir şekilde kurgulanması gerekmektedir. Çocuk olsa da getirdiği sorunun yapısı incelenerek süreç değerlendirilmektedir.
Yetişkin bireyler sanki diş teli kullanamayacaklarmış gibi düşünebilmektedirler. Günümüzde yetişkinlerin sayısı da artış göstermiştir. Braket türlerinden ve yapılacak olan müdahale türlerindeki gelişmeler yetişkin bireylere de destek sunmaktadır. Alanında uzman doktorlarımız ile sizlerin süreç analizlerinize destek olmaktayız.
Bireyler tel takım aşamasında pek çok kaygı duyabilmektedirler. Bu noktada dikkat edilecek olan adım tedavi sürecinde gerekli durumları analiz etmektedir. Ortodonti tedavisi tek çeneye uygulanabilir mi? diye düşünen bireylerin sayısı da fazladır. Öncelikle muayene sürecinin etkili bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda alt ve üst çenedeki diş çapraşıklık oranları yüksek olabilir. Bu durum da üst çene düzenlense de alt çenede yer alan dişler ile uyum sağlayamamaktadır. Ağzı kapatma sorunları da gözlemleneceğinden ötürü hem alt hem de üst çeneye takımı daha sağlıklı olacaktır.
Bazı bireylerde ise alışma sürecini aşamalı gerçekleştirmek adına önce üst veya alt çeneye tel takılabilir. Süreç içerisinde durum analizi sağlanabilmektedir.
Diş teli fiyatları, tedavi süreci ve bireyin getirdiği problem durumlarınca ele alınmaktadır. İstanbul’da yer alan kliniğimizde Alpdent olarak sizlere gerekli diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine uygun ödeme seçenekleri sunmaktayız. Ayrıntılı bilgi için iletişime geçiniz.
Ortodonti tedavisinde genetik ve çevresel etmenler sürecin gidişatında önemli bir yere sahiptir. Çevresel etmenler bizim davranışlarımızı sürecin gidişatını bozabilecek nitelikteki etmenleri kapsamakt
Sık sık karşımıza gelecek olan ağız içi sorunlarından biri de diş etinin yapısında meydana gelen şişme ve ağrılardır. Yaşam standartlarımıza olumsuz yönde etki eden bu sorunları düzenlemek gerekir. Bu
Diş sağlığını korumak için pek çok adım iç içedir. Bu adımların kontrollü bir şekilde ilerlemesi için gerekli süreç analizlerini sağlamanız gerekmektedir. Alanında uzman ortodontistlerimiz ile sizlere
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.