Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontisler tarafından uygulanan bir tedavi biçimidir. Düzenli ağız ve diş sağlığını oluşturabilmek için diş teli tedavisi uygulanabilecek etkili yöntemlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş teli tedavi süreçleri diş hekimlerine ek olarak bu alanda uzmanlaşmış ortodontistlerin işbirliği içerisinde değerlendirilerek ilerleme göstermektedir. Ağız ve diş sağlığı işlemleri alanında uzman ortodontistlerin desteği ve yönlendirmeleri ile de sistemli bir şekilde ilerleme göstermektedir. Ayrıntılı bilgilendirme ve değerlendirmeler ile süreç istenen düzeyde ilerleme göstermektedir. Bu durumların ele alınması da diş teli fiyatları açısından önem arz etmektedir. Diş teli fiyatları pek çok açıdan ele alınarak süreç boyunca düzenlenmektedir.
Diş teli tedavisi, ortodontist adı verilen alanında uzman hekimlerin yardımı ile ele alınıp incelenen bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş teli tedavisinde braket adı verilen yapıların incelenmesi ile sistemsel olarak süreç ilerleme göstermektedir. Bu sistemlerin ele alınıp incelenmesi ile sağlıklı ağız yapısını oluşturmak kıymetlidir. Braketler; şeffaf, lingual veya metal yapıda olabilirken bu durum yetişkin veya çocukların ihtiyaçlarına göre değişim gösterebilmektedir. Diş teli fiyatları değerlendirmeleri bizlerin seçtiğimiz braket türlerine göre değişim gösterebilmektedir. Diş teli tedavilerinde bireylerin istek ve beklentileri diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine etki etmektedir. Diş teli tedavisi alanında uzman kadromuz ile sizlere özel oluşturulan noktalar ile ilerleme göstermektedir.
Diş teli fiyatları belirleme sistemlerine bakıldığında pek çok açıdan ele alınan durumları gözlemlemeniz mümkün olmaktadır. Ortodontistler tedavi sürecinde ele aldıkları pek çok durumu analiz edebilmektedir. Bireyin ağız ve diş sağlığının durumu, nasıl ele alındığı ve süreç boyunca gerekli durum analizleri diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemelerine etki etmektedir. Diş teli fiyatları düzenlemeleri bireylerin tedavi süreçleri için gerekli olan durum analizlerinin ele alınıp incelenmesi ile ekstra şekillenmektedir. Değerlendirmeler ve ele alınan müdahaleler ile işlemleriniz adım adım ilerleme göstermektedir. Ayrıntılı bilgilendirme sistemleri ile sizlere uygun ödeme planları oluşturulmaktadır.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.