Ortodonti tedavisi bireysel etmenlerce şekillenen bir süreçtir. Kişilerin biyolojik olarak getirdiği temel özelliklerin yanında süreç içerisinde bazı etmenleri de katarak tedavi planı yapılmaktadır. Süreç içerisinde düzenlemelerin sağlanması ve alpdent ile ortodonti tedavisi süreci aşamalarının düzenlenerek ilerlemesi önemlidir.
Alpdent ile tedavi aşamalarında gerekli süreç analizi yapılmaktadır. Bu analiz aşamalarında bireysel tedavi süreçlerine dikkat edilmektedir. Her bireyin müdahale adımları birbirinden farklılık göstermektedir. Müdahale adımlarının bireyselleşmesi ile tedavi süreçlerindeki akış da birbirinden farklılık göstermektedir. Diş teli fiyatları da bu bağlamda değişmektedir. Diş teli fiyatları pek çok etmenden şekillenmekte, süreç içerisinde bu etmenlerin tek tek ele alınması gerekmektedir.
Bireysel adımların ilerlemesi adına tedavi sürecinin programına uyulması esastır. Ortodontistiniz ile sürecinizi sizlerin istediği düzenle planlamalısınız.
Muayene süreci ile bireysel destek süreciniz başlamaktadır.
Muayene bulgularına özel yapılacak olan planda diş teli temizliği nasıl yapılmalıdır diye düşünen bireyler için süreç ayrıntılı ele alınmalıdır.
Diş teli temizliğinde pek çok aparat kullanılmaktadır. Diş ipleri, ağız gargaraları ve ek malzemeler ile ağız temizliğiniz korunmuş olmaktadır. Doktorunuzun sizin için belirlediği özel malzemeler ile işlemlerinizi tamamlamanız önemlidir. Süreç içerisinde sizlerin sağlığınıza uygun ürünler ile sürecinizi desteklemeniz gerekmektedir. Ek durumlarda zararlı sonuçlar meydana gelebilmektedir.
Diş teli tedavisinde gerekli durumlara dikkat edilemediği durumlarda bazı ek sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Diş eti kanamaları, çürümeler, apseler veya yaraların oluşumu da gözlenebilmektedir. Bu durumların müdahalesinin yapılmasının ardından tedavilerin ilerletilmesi gerekmektedir. Aksi durumlarda ek sorunlar diş teli fiyatları üzerinde de etki sahibi olmaktadır.
Diş teli fiyatları süreç içerisinde analizler ile ilerlemektedir. Diş teli fiyatları; ekonomik etmenler, uygulanan müdahale türleri ve doktorun alanında uzmanlığı ile değişme göstermektedir. Her adımın değerlendirilerek işleme alınması önemlidir. Alpdent olarak kullanıcılarımıza uygun ödeme koşullarını sunmaktayız. Alanında yetkin kadromuz ile işlemlerimize devam etmekteyiz. Süreç içerisinde hizmet verdiğimiz tüm noktalarda sizlere gerekli desteği sunarak sağlıklı günler dileriz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.