Görüntü
Diş Teli Tedavi Sürecinin Adımları Nelerdir?

Diş teli uygulamalarında pek çok adım birbiri ile etkileşime girerek ilerletilmelidir. Süreç birden fazla etmenin birleşmesi ile ilerlemektedir. Süreç içerisinde ön plana çıkan durumları takip ederek süreci yapılandırmak esastır.

Uygulamalar Nasıl Gerçekleştirilir?

Alpdent olarak sizleri en çok kaygılandıran ve merak uyandıran durumları ifade etmekteyiz. Bu sorulardan biri de diş teli nasıl takılır sorusudur. Diş teli takma işleminden önce bir durum değerlendirilmesi yapılmalıdır. Yapılan tüm ile sizlerin süreç içerisinde yapmanız gereken önemli noktaları belirlemekte, yol haritası da çizmekteyiz. Alanında uzman kadromuz ile süreç boyunca sizlerin yanında olmaktayız.

Ortodontistler öncelikle dişlerinizde bulunan taşları veya çürükleri tespit etmeye çalışırlar. Bu durumların tespiti ile öncelikle sürecin yapılandırılmasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ek sorunların (diş taşları, çürükleri, apseler, yaralar vb) ortaya çıkarılarak tedavisinin yapılması diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerine katkı vermektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılında pek çok etmenden şekillenerek düzenlenmektedir. Bu etmenlerin ele alınarak fiyatların düzenlenmesi gereklidir.

Uygulama Sırasında Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

Etkili muayene sürecinde ortaya konan tüm ek durumların tespiti ve tedavi sürecinin ardından, artık dişleriniz işlemlere hazırdır. Amacımız dişlerinizin ve diş yapınızın eskisinden daha güçlü ve sağlıklı olmasına katkı sağlamaktır. Öncelikle tellerin takımında ağızda hafif fazlalık veya ağırlık hissinin oluştuğunu görebilmektesiniz. Bu durum normaldir ve zamanla düzene girecektir. Çoğu birey bu durumun kalıcı olmasından kaygılanmakta, süreci de aksatmaktadır. Bu durumların çözümlenmesi gereklidir. 

Sert besinler ve yapışkan, renk bırakan besinlerin süreç içinde ve sonrasında ağız ve diş sağlığını korumak adına tercih edilmemesi, yapının sağlamlaştırılması önem arz etmektedir. Süreç içinde istediğiniz besin türlerini tüketmektesiniz. Ancak yapılara zarar veren türleri tercih etmemeniz sağlıklı yaşam açısından önerilmektedir. 

Diş Teli Fiyatları 2025 Düzenlemeleri Nasıldır?

Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri pek çok faktör çerçevesinde değerlendirilmektedir. Değerlendirmelerde kullanılan braket türü, uygulanacak olan klinik, kullanılacak ek ürünler, ek müdahaleler diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde etkili olmaktadır.  Tellerin görevleri dişlerdeki konulanma problemlerini çözümlemektir. Teller sayesinde dişlerdeki sorunlar düzenlenmektedir. Teller görünümleri istenen düzeye döndürmek ve taşları temizlemek adına kullanılmaktadır. Sağladığı estetik görünüme ek olarak temizleme süreçlerine de etkili olmaktadır. Temizleme süreçlerinde gerekli adımların sağlanması ile ağız bakımı sağlanmış olmakta, bu durum diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerine de katkı sağlamaktadır.

Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemeleri bireysel etmenlerce şekillenmektedir. Her bireyin getirdiği problem durumu ve çözüm süreçleri birbirinden farklılık içermektedir. Bu durumların analiz edilmesi ve değerlendirilmesi esastır.


Share:

Diş Teli Tedavisinde Başarı Kriterleri

Dt Emre Aldoğan 30-08-2019

Kişilerin tedavi süreci hakkında bilmesi özellikle “doğru” bilmesi gereken pek çok adım mevcuttur. Ancak çoğu bilgilerinde hatalar gözlenmektedir. Kimisi etkili bir yöntem olmadığı hakkında düşünceler

Devamı

Braketi Nasıl Seçmeliyim?

Dt Emre Aldoğan 02-05-2023

Ağız ve diş sağlığında diş teli tedavisi bireylerin gelişim süreçlerinde önemli bir yer tutmaktadır. Pek çok birey bu değerlendirme sistemleri içerisinde gelişimlerini analiz etmeye, takip etmeye çalı

Devamı

Sağlıklı Ben Demek Diş Teli Demek

Dt Emre Aldoğan 28-05-2019

Günlük yaşantımızda bizden beklenen pek çok görev ve sorumlulukları yerine getirmek zor gibi görünse de aslında oldukça basit bir yolla hallolunabilir. Sizce bu durumu sağlamanın en etkili yolu nedir?

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.