Görüntü
Diş Tedavisinde Bilinenler

Dişler gülüşün ayrılmaz bir parçasıdır. Dişlerde oluşan bazı problemler nedeniyle gülmekten
hatta konuşmaktan kaçınırız. Hayatı olumsuz etkileyen bu problemden kurtulmak çok
mümkündür. Diş teli tedavisi ile artık korkmadan gülebilirsiniz. Peki nedir bu diş teli tedavi?

Diş Teli Tedavisi Nedir?

Diş teli tedavisi, dişlerin istenilen konumda olmadığı, çarpıklık, bozukluk gibi durumlarda
başvurulan bir tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisi için öncelikli olarak hekim kontrolü
gerekmektedir. Bu tedavi ortodontist tarafından uygulanır. İlk muayenede ağız ve dişlerin
genel bir taraması yapılır. Çürük dişler, çarpıklıklar saptanır ve tedavi için öncelikli olan ağız
içi temizlik yapılır varsa çürük dişler çekilir. İlk muayeneden sonra uygun diş teli tedavisi
belirlenir ve bu tedavinin temeli olan braketler takılır. Braket dişlerin tel boyu birbirleriyle
belirli bir yapıda durmasını sağlar, istenilen şekil için bir iskelet oluşturur. Dişlerde istenilen
görünüme gelmek için sabırlı ve özenli olmak gerekmektedir. Ağız ve diş temizliği yapılmalı
günde en az iki kere diş fırçalanmalıdır.

Diş Tedavilerinde Dikkat Edilecekler

Ara kontroller aksatılmamalı, doktor kontrolünden çıkılmamalıdır. Sert uçlu fırçalar yerine daha nazik uygulama yapabilecek yumuşak uçlu fırça tercih edilmelidir. Buna ek olarak sert kabuklu yiyeceklerden, asitli, aşırı sıcak/soğuk içeceklerden kaçınılmalıdır. Bu gibi detaylar dikkate alındığında sürecin doğru işlemesi sağlanacaktır. Emek ve sabır isteyen bu süreç kişiden kişiye farklılık gösterir bu nedenle tedavinin süresi de kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu süreç için ne kadar bütçe ayrılmalı sorusu için diş teli tedavisi fiyatları 2025 yılına göre bakıldığında tedavinin biricikliğini göz önüne alarak 2.500- 9.000 civarı bir miktar söylemek mümkündür. Yine diş teli tedavisi 2025 fiyatları adına bir ortodontiste başvurmak öncelikli olarak yapılmalıdır. Sizlere uygun diş teli fiyatları 2025 düzenlemelerini sunmamız önemli bir yer tutmaktadır. Sürecimiz bireysel faktörlerle şekillenmektedir.


Share:

Diş Tellerine Çabuk Alışır Mıyım?

Dt Emre Aldoğan 11-05-2020

Diş teli tedavisi pek çok bireyce tercih edilmekte ve süreç içinde de kapsamlı ilerlemektedir. Ortodonti sürecinde yer alan tüm etmenler bireysel etmenlerce şekillenerek sizlere sunulmaktadır. Etkili

Devamı

20’lik Dişlere Dikkat

Dt Emre Aldoğan 09-08-2020

18-20 yaş aralığında çıkan, bazı bireylerce daha geç de çıkabilen dişlerimiz olan 20’likler her birey için farklı zaman dilimlerinde çıkabilmektedir. Dişler öncelikle süt dişleri olarak çıkmaktadır. D

Devamı

Günümüzde Ortodonti Estetik Bir Tedavi Olarak Mı Kabul Ediliyor?

Dt Emre Aldoğan 09-07-2024

Ortodonti dişlerdeki konum bozukluğunu ve birbirleriyle ilişkisini düzelterek daha güzel görünmesini sağlayan bir tedavidir. Yani ortodontinin estetik bir yönünün olduğu doğrudur. Yalnız ortodonti ted

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.