Bazı kliniklerde ortodonti tedavisi dolar ile fiyatlandırılırken bazı kliniklerde tl üzerinden fiyatlandırılır. Ortodonti fiyatları 1500-5000 tl arasında olup birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Ortodonti fiyatlarında tedavinin yapıldığı şehir bile fiyatı etkilemektedir. Örneğin Adana'da ortodonti tedavisi yapan bir doktor tedavi ücretini 3000 tl olarak belirlerken aynı tedaviyi aynı doktor İstanbul'da 4000 tl ye yapmaktadır, ilginçtir. Sağlık bakanlığına bağlı bir hastahaneden ortodonti tedavinizi özel kliniklerde yaptırmak üzere sevk aldığınızda devlet diş ortodonti tedavsinin toplam ücretinin % 10 unu size geri öder. Sevkli hastalara fatura kesilerek tedavi edildiği için diş hekimleri odasının belirlediği fiyatlar üzerinden fatura kesilir ve bu fiyatlar piyasada uygulanan tedavi ücretlerinden zaten % 15 kadar fazladır. Dolayısıyla devlet geri ödeme yapsa dahi fiyat değişmemektedir. Bazı klinikler sevkin resmi prosedürü ile uğraşmamak için faturasız işlemler yapmaktadırlar.
Ortodonti fiyatlarını etkileyendiğer faktörler; kullanılan malzemelerin cinsi, kalitesi, toplam tedavi süresi, dişlerdeki çapraşıklığın miktarı...
Ortodonti tedavisinde kullanılan malzemeler tedavi fiyatını değiştiren faktörlerden birisidir. Örneğin kullanılan metal diş tellerinin tedavi fiyatı seramik diş tellerine göre biraz daha hesaplıdır.
Kısa süreli tedaviler uzun süren tedavilere göre biraz daha hesaplıdır.
Hafif düzeyde çapraşık dişler aşırı çapraşık dişlere göre daha uygundur.
Çin malı malzemeler ile yapılan ortodonti tedavisinin maliyeti avrupa yada Amerikan malı malzemelerle yapılan ortodonti tedavisinin maliyetine göre oldukça hesaplıdır.
Diş Teli Temizliği Nasıl Sağlanır? Çoğu birey diş teli tedavisini sıklıkla tercih etme eğilimindeyken temizlik konusunda yetersiz bilgi sahibi olabilmektedir. Temizlik adımlarında her birinde aynı
Diş teli (ortodonti) tedavi aşamalarında her bireyin farklı kişilik özelliklerinden ötürü farklı noktalarda değişimler gösterir. Bu süreçte daha önce bilmedikleri, öngöremediği pek çok durumla da karş
Diş teli tedavisi; dişlerin üzerine, braket adı verilen diş telleri yapıştırılarak dişlerdeki çapraşıklıkların belirli bir süre içerisinde düzeltildiği bir tedavidir. Her hizmette olduğu gibi diş teli
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.