Görüntü
Diş Telinle Gülümse
dis-teli-fiyatlari

Gülmek yaşadığımız anın tadını çıkardığımızın tescilidir. Çekinmeden, korkusuzca gülmek sahip olmak istediğimiz özelliklerin başında gelir. Bazen gülmekten çekindiğimiz, dişlerimizin görünümünden hoşnut olmadığımız zamanlar olabilir bu durumda başvuracağımız kişi diş hekimimizdir. Estetik bulunmayan görünüm, dişlerdeki çarpaşıklık gibi diş problemleri için ortodonti tedavisi uygulanan yöntemlerden biridir. O halde tedavi sürecine, diş teli nasıl takılır sorusuna, görünmez diş teli/şeffaf diş teline, diş teli fiyatlarına değinerek devam edelim.

 

Genel bir ifadeyle tedavi süreci diş ve çenedeki bozuklukların düzeltilmesidir. Diş hekimliğinin bir uzmanlık alanı olan ortodonti, diş ve çenelerdeki bozukluklarla ve bu bağlamda çevre dokularda meydana gelen problemlerle çalışır. Bu durumların tespiti, önlenmesi ve giderilmesi konusunda odaklanır. Diş teli tedavisine başvurulurken üç temel ana başlık karşımıza çıkar. Bunlardan ilki estetiktir. Dişlerinde eğirilik, bozukluk olan insanlar bunu bilinç düzeyinde ya da bilinç dışı düzeyde önemserler. Yukarıda da değindiğimiz gibi bunun en çok yansıdığı alan gülmektir. Çoğu insan gülerken kendini saklar ağzını kapatır. Birçok insanın da tedaviye başvuru nedenlerinden biri budur çünkü bu hastalar istediği gibi gülemezler ve diledikleri gibi anlarını fotoğraflayamazlar. Neyse ki bu durumun çaresi vardır. Diş teli tedavisi ile istedikleri gülüşe sahip olabilirler. Tedaviye başvurulurken karşımıza çıkan ikinci temel başlık diş ve diş eti sağlığıdır. Dişlerdeki çapraşıklık işlevsel diş fırçalama işleminin kolayca yerine getirilmesini engeller. Bu işlemin başarıyla tamamlanamaması dişlerin ön yüzeyinin sarı kahverengi renk almasına sebep olur. Dişlerdeki gerekli temizlik yapılmadığı için ara bölgelerde diş çürüğü meydana gelmektedir. Dişlerin yüzeyinde meydana gelen sorunların yanında fırçalama esnasında es geçilen yeterli temizlenemeyen diş etlerinde iltihabi olaylar gözlenebilir. Oluşan iltihaplar diş teli fiyatları 2019 yılı kriterlerince etkilidir.

 

Diş etlerindeki bu iltihabi olaylar, ağız kokusuna, diş etlerindeki çekilmelere hatta diş kaybına neden olmaktadır. Diş teli tedavisinde ele alınan son ana başlık koruyucu nedenlerdir. Çocukluk döneminde bazı dişler –örnek vermek gerekirse keser dişler- daha öne doğru belirgin, fırlak durabilirler. Bu dönemdeki bireyler hareketli oldukları için bu tarz dişler çabuk kırılabilir özelliktedirler. Bu dönemdeki bu kırılma ihtimaline karşı ortodontik diş teli tedavisine başvurmak doğru olacaktır. Tel tedavisinde değinilmesi gereken diğer mühim bir konu teli tedavisinin süresi konusudur. Tel tedavisinde ilk hafta genellikle alışma haftası olarak bilinir. Bu haftadan sonra rahatsızlık vermezler. Tel süresi çeşitli etmenlere göre şekillenir. Bireysel faktörler: kişinin yaşı, kemik yoğunluğu, ilaç kullanıp kullanmadığı, hastalıkları; kişinin dişlerinin dizilişindeki bozuklukların şiddeti; çene konumlarındaki problemler: alt-üst çenenin önde, geride ve/veya asimetrik olması; gömülü dişlerin varlığı; dişlerde noksanlık, gibi koşullar gözetildiğinde tel tedavisinin süresi değişmektedir. Genel bağlamda tel tedavisinin süreci hakkında şunlar belirtilebilir; klasikleşmiş, standart tellerinin süreci ortalama 1.5 -3 sene arasında değişmektedir.  Oluşan süreç diş teli fiyatlarını etkilemektedir.

 

Diş teli fiyatları sürecin uzunluğundan etkilenmektedir. Fiyatların şekillenmesinde diş teli fiyatları 2019 yılında esas alınan kriterler etkilidir.

 

Şeffaf plaklar için benzer problemler olsada süreç uzayabilir. Lingual tedavi (dişlerin iç yüzeyinden takılan tel) için gereken süre diğer yöntemlere göre daha uzamaktadır. Peki diş teli nasıl takılır ve tel tedavisinde bu süre kısaltılabilir mi? Yaşamın yoğun temposunda birey tel tedavisinin süresini kısaltma arayışındadır. Tel tedavisinde süreyi kısaltan çeşitli yöntemlerden bahsedilebilir; bunlar kapaklı braketler ve hızlı tel tedavi tekniğidir. Kapaklı braketler sayesinde dişin ön bölgesine monte edilen kapak sayesinde tel ile sürtünme azaltılarak tedavi süresi kısaltılabilir. Hızlı tel tedavi tekniğinde ise braketler ve dizayn özel olarak tasarlanmıştır. Bu özel tasarım sayesinde dişlerin hem kökü hem dışarıdan gözüken kısmı aynı anda tedavi edilmeye başlar ve bu süreç 5 ile 12 ay arasında sürmektedir. Bu sürece istinaden tel tedavi fiyatlarında da değişiklik gözetilebilir.

 

Her hastanın ağız yapısı kendine özel olduğu için hasta ilk ortodonti muayenesine gitmeden fiyat almak çok mümkün değildir. Şeffaf plaklar için tedavi süresi daha uzun olduğundan fiyat anlamında fark yaratabilir. Ödeme seçenekleri söz konusu olduğunda bu seçenek klinikten kliniğe değişebilmektedir. Tedavi fiyatları; tedavinin süresine, hastanın gereksinimine, tel tedavisinde kullanılan materyale, bu materyalin kalitesine, hastanın yaşına, hastanın ek tedavi gereksinimine, doktorun eğitimine, doktorun tecrübesine göre değişmektedir. Tedaviyi gerçekleştirecek doktorun, uzmanın hastanın kayıtlarıyla, röntgenleriyle genel muayene sonuçlarını karşılaştırmalı ve hasta ile beraber süreç hakkında konuşmalılardır. Tedavinin şekli ve süresi kararlaştırıldıktan sonra ortodonti fiyatları, diş teli fiyatları da şekillenmiş olacaktır.

 

Ortodonti fiyatları diş teli fiyatları 2019 hakkında hastaların bazı noktaları bilmesinde yarar vardır. Kesin fiyat anlaşması yapıldıktan sonra hastadan kaynaklanan yanlış uygulamalar extra maliyetler gerektirebilir. Yetişkinlerin diş teli fiyatları 2019 ortalaması çocukların ortodonti fiyatlarının ortalamasından daha yüksektir. Uzman doktor seçeneği de çok önem taşır. Uzmanlık gerektiren tedavi gerektirdiği ölçüdeki uzmanlık bilgisi ile yapılmazsa extra maliyet ve extra ağrı getirir. Bu tedavinin kalıcılığını da olumsuz etkileyen bir neden olarak görülür.

 

Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatları görünmez diş teli / şeffaf diş teline göre daha fazla değişim gösterir. Diş teli fiyatları, ortodonti fiyatlarında diş teli fiyatları 2019 yılı değişimlerine dikkat edilir. Şeffaf diş teli / görünmez diş teli süreçte diş teli nasıl takılır sorusuyla şekillenmektedir.

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.