Görüntü
Diş Muayenesinin Önemi Nedir?

Ağız ve diş sağlığını korumak, gerekli süreci yönlendirmek sağlıklı bir vücuda sahip olmak için oldukça önemlidir. Gerekli süreci değerlendirerek ilerleme göstermek amaca etkili bir şekilde ulaşmada oldukça önemlidir.

Alpdent olarak ağız ve diş sağlığınızı korumak adına gerekli süreç planlaması ve yönlendirmeleri sizlere sunmakta, ilerleyen süreçleri değerlendirmek durumundayız. Alanında uzman kadromuz ile problem durumlarınızı değerlendirmede destek sağlamanın yanı sıra gerekli çözüm önerilerini de değerlendirerek durumu değerlendirmekteyiz. 

Alpdent ile Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız sağlığını korumak ve yapılandırmaları desteklemek gerekli müdahale yöntemlerini etkili bir şekilde kullanarak gerçekleşmektedir. Süreç hakkında pek çok sorunun yanıtlanması gerekmektedir. Diş teli nedir?, diş teli fiyatları nedir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir?, şeffaf braket nedir? Gibi sorular örnek olarak gösterilebilmektedir. Alpdent olarak her duruma uygun hazırlanan müdahale yöntemleri ile problem durumunuzu çözüme kavuşturmaktayız.

Muayene Sürecinin Sağlıklı Yapımıza Etkisi Nedir

Muayene sürecinin yapılandırılması sağlıklı ağız yapısının korunmasında oldukça önem kazanmaktadır. Diş eti kanamalarının gözlenme durumu bize bir problem durumu olduğu izlenimini sunmaktadır. Diş sağlığının pek çok unsuru diş eti kanamalarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu durum ek müdahale ve tedavi süreçlerinin ilerlemesini de etkilemektedir ve diş teli fiyatları da şekillenmektedir. Diş teli tedavisinde önem arz edecek olan diş teli fiyatları pek çok problem durumundan etkilenmekte beraber, etkili bir muayene sürecinin temel alındığı tedavi yöntemlerinde de olumlu olarak ele alınmaktadır.

Diş Teli Fiyatları Değerlendirilmesi

Diş teli fiyatları değerlendirmelerinde bireysel muayene bulgularına ihtiyaç olunmaktadır. Her bireyin getirdiği problem durumu ve bu duruma özgü uygulanacak olan yöntemler diş teli fiyatları üzerinde önemli bir noktaya değinmektedir.

Diş Estetiği Nedir?

Diş estetiği genel anlamda diş, ağız, çene, damaklar ve yapılarını oluşturan sert ve yumuşak dokuların görünüşünü konu alan operasyonların hemen hemen hepsine verilen addır. Sağlıklı bir gülüş için gerekli olan sistemler üzerinde yoğunlaşmak ve düzenlemektir. Her adımın değerlendirmeye alınarak sürecin sistemsel olarak ilerletilmesi bu noktada da esas olmaktadır. Alpdent olarak sizlere sunulan hizmetlerimizden yararlanmak, gerekli incelemeleri yapmak için tıklayınız.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.