Ağız ve diş sağlığı bireylerin tedavi sürecini en çok önemsediği konulardan biridir. Hem sosyal hem de fiziksel olarak bireye anlamlı katkılar sunan ağız ve diş sağlığı dikkat edilmesi gereken bir alandır. Ağız ve diş sağlığınızın istediğiniz şekilde ilerlemesi için dikkat etmeniz gereken noktalar mevcuttur. Hem bireysel olarak kendi sorumluluklarınızı yerine getirmek hem de alan uzmanları tarafından desteklenmek süreç boyunca önemlidir. Ağız sağlığınızı korumak ve daha iyi bir formata dönüştürmek için yapabileceğiniz pek çok adım vardır. Bu adımların başında ilk olarak muayeneye gitmek gelmektedir. Yapılacak muayenede alanında uzman hekim ağzınızın yapısını inceleyecek ve gerekli olan ihtiyaçları size sunacaktır. Gerekli ihtiyaçların ele alınıp incelenmesi ile tedavi sürecinizin ne olmasına yönelik karar verilmektedir. Diş sağlığınızı etkileyen durumlar tespit edilerek gerekli süreç analizleri sunulmaktadır. Bu süreç analizlerinden bir tanesi de diş teli tedavisi olmaktadır.
Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilen bir tedavi şeklidir. Tedavi şekilleri içerisinde diş dostu ve ağız sağlığını en çok destekleyen hizmet olan diş teli tedavisi muayene süreçlerinin adım adım ilerletilmesi ile sağlanmaktadır. Diş teli nedir? Diş teli ile ağız sağlığını koruma nasıl sağlanır? Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri nasıl şekillenir gibi soruların ele alınması ile gerekli süreç analizleri kurulmakta, sağlık gelişiminiz desteklenmektedir.
Ağız ve diş sağlığında önemli bir diğer faktör de diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli tedavisinde bireylerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar mevcuttur. Bu durumların belirlenmesi hem sağlıklı süreç gelişimine destek olurken hem de diş teli fiyatları bakımından durum incelemelerini geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Ağız ve diş sağlığında önemli bir faktör olan diş teli tedavisinin fiyatları diş teli türünden etkilenmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri bireylerin seçtiği diş teli türünden, ortodontistin uzmanlık alanından, uygulanan kurumun özelliklerinden etkilenebilmektedir. Gerekli bilgilendirmelerin elde edilmesi süreç boyunca gerekli olan durum analizlerinin de sağlanmasına destek olmaktadır.
Diş teli tedavisi ve diş teli fiyatları hakkında bilgilendirmeler için yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.