Diş teli tedavi süreçlerinde pek çok adım ilerleme sağlamaktadır. Bu ilerleme sağlayan durumlardan bir tanesi de temizliktir. Diş teli temizliği tedavi boyunca önem taşımaktadır. Bu adım sürecin kusursuz ilerleme sağlamasında önem arz etmektedir. Ortodonti sürecinde bilinmesi önemli noktalar ele alındığında temizlik adımının başlı başına gerekli olduğunu vurgulamanız gerekmektedir.
Diş teli tedavi süreçlerinde bireyler pek çok soru ile karşılaşmaktadırlar. Bunların başında diş teli nedir? Diş teli tedavisi nasıl ilerler? Ortodonti tedavi sürecinde beklentiler ele alınarak nasıl bir sürecin yapılması gerektiği ele alınmaktadır. Bu adımların hastalar ile paylaşılması sürecin etkili bir şekilde ilerletilmesi konusunda destek vermektedir.
Diş teli tedavilerinde muayene, bulgulama,müdahale adımları büyük önem kazanmaktadır. Muayene süreçleri her bireyin tedavilerini ilerletmelerine yardımcı olacak önemli bir adımdır. Bu adımda muayenenin sağlıklı ilerlemesi için alanında uzman bir ortodontist ile sürecinizi ilerletmeniz gerekmektedir. Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile sizlere gerekli süreç takiplerini ve bilgilendirmelerini sunmaktayız.
Diş teli tedavi süreçlerinde muayene bulgulamada diş filmleri, diş eti muayenesi önemlidir. Bu analizler ile var olan ek müdahale adımları da ele alınacaktır. Diş teli müdahale süreçlerinde ek durumların analizlenmesi ile süreç içerisinde aksiliklerin çıkması da engellenmiş olacaktır. Diş teli tedavi süreçlerinde gözlenemeyen durumların ortaya çıkması ile süreç uzayabilmekte, bireyin daha fazla bu süreç içerisinde uğraş vermesine neden olabilmektedir. Bu durumların analizlerinin sağlanması ile daha sağlıklı süreç sağlanmaktadır.
Diş teli tedavisinde braketlerin temizlenmesi süreç için oldukça önemlidir. Tedavi süreçlerinde temizliğin olmaması bireylerin süreçlerinde kaygı yaşamalarına neden olmaktadır. Etkili temizlik adımlarının sağlanamaması ile bireyler gerekli tedavi aşamalarını yerine getirememektedir. Bu nedenle özenle üzerinde durulması gereken bir konu olmaktadır.
Braketlerin temizlenmesinde kenar kısımlarına bakım yapmak önem taşır. Bireylerin braketlerinin kenarlarında yemek artıkları birikmektedir. Biriken bu besin artıkları zamanla diş yapısına zarar vermekte, renk değişmelerine neden olabilmektedir. Çürümelerin olabilmesinden ötürü braket kenarlarının temizlenmesi gerekmektedir. Temizlik adımlarına dikkat edilmesi süreç için büyük önem taşımaktadır.
Ağız ve diş sağlığı konusunda destek almak ve süreci ilerletmek için pek çok sebep mevcuttur. Her birey gerek sağlık gerek estetik anlamda diş sağlığı tedavisine başvururlar. Ancak ortodonti tedavisi
Ortodonti tedavisi dişlerdeki konum bozukluğunu diş teli aracılığı ile düzelten ve daha güzel bir gülüş kazandıran bir tedavidir. Ortodonti tedavisi hastamıza güzel bir gülüşün ötesinde birçok şey kaz
Ortodonti tedavisi; dişlerdeki konum bozukluklarının, çene kemiklerinin kafa kaidesine göre konumlarının ve alt ve üst çenenin birbirleri ile ilişkisinin düzeltildiği bir tedavidir. Ortodonti tedavisi
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.