Görüntü
Diş Teli 2021 Düzenlemeleri

Diş teli tedavisinde bireylerin pek çok soru işaretleri bulunmaktadır. Diş teli tedavisinde birey, doktor ve süreç işleyişi içerisinde ortak hareket etmektedir. Ortodonti tedavisi bireylerin kendi muayene bulguları içerisinde değerlendirilerek oluşturulduğu süreçleri kapsamaktadır. Bu süreçler ile diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri oluşturulur. 

Diş Teli Fiyatları Ne Kadardır?

Diş teli fiyatları tedavi türüne ve bireysel ihtiyaçlara göre değişmektedir. Tek çene ve çift çeneye uygulanan diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri de farklılık içermektedir. En doğru fiyatlandırma bilgisi için  muayene bulgularının birleştirilmesi gerekmektedir.

Diş Teli Türleri Süreci Etkiler Mi?

Diş teli tedavisinde braketler kullanılmaktadır. Braketler türlerine göre üçe ayrılabilir: metal, şeffaf ve lingual türler. Metal türler ilk karşımıza çıkarak süreci başlatan türlerdir. Bunu şeffaf ve lingual teller izlemektedir. 

Yetişkin bireylerin estetik kaygılarını düzenlemek adına başlayan şeffaf türler süreç içerisinde daha çok yaygınlaşmıştır. Diş teli türleri bireysel faktörler esas alınarak ilerletilmektedir. Bireylerin kendi tercihine uygun olan türü seçmesi gerekmektedir. Şeffaf diş teli bireylerin tercih alanına girse de diş teli fiyatları anlamında daha yüksek maliyetler ortaya koyabilmektedir.

Lingaul türler ise dişlerin arkasında yer edinen dil kısmına yerleştirilen tellerdir. Bu teller direkt gözle görünmemektedir. Bu sebeple tercihi de fazladır. Ancak bireylerin diline yara yapabilmesi durumunu da katarsak tercihinde azalmalar da gözlenebilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine göre maliyeti de yüksek olmaktadır. 

2024 Diş Teli Fiyatları Etmenleri

- Braket ve diş teli malzemeleri özelliği

- Tek veya çift çeneye uygulamaların yapılması

- Çarpıklık miktarı, bireysel sorunların baş göstermesi

- Diş etlerinin yapısı ve varsa ek hastalıkları

- Damak veya çene darlığı

- Çene problemleri

- Uygulanan klinik

- Ortodontistin alanında uzmanlığı

Diş Teli Tedavisi Ne Zaman Yapılır?

Diş teli tedavisi bireyin ilk sorun yaşadığı durumda muayene sürecine başvurması ile başlanır. Muayene bulgularındaki problemler esas alınarak bireye özel planlamalar yapılmaktadır. Böylece sürece başlanır.

Çocuk veya yetişkin bireyler tercihleri doğrultusunda tedavi sürecine başvurabilirler. Genelde yetişkinler geç kaldıklarını ve sürece başvurmak istemediklerini belirtirler. Kişiye uygun 2024 diş teli fiyatları ile sizlere ödeme planlarını oluşturan Alpdent ile iletişime geçiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.