Görüntü
Diş Teli Çeşitleri Fiyatlara Etki Eder Mi

Diş teli tedavisinde diş teli fiyatları bireyler için önemli bir noktayı simgelemektedir. Alanında uzman kadromuz ile sizlere uygun ödeme planları sunan Alpdent bireyin getirdiği problem durumunu ele alarak diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini değelendirmektedir.

Süreç içerisinde pek çok durum analizleri ile sizlere gerekli planlamalar yapmaktayız. Bu yazımızda diş teli türleri ve diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri arasındaki ilişkiyi inceleyeceğiz. 

Diş Teli Kullanabilir Miyim?

Çoğu birey diş teli kullanımı konusunda kaygılar yaşamaktadır. Ağzına o yapıları yaptırmaktan çekinmekte, acaba ben kullanır mıyım, ağzıma sorun çıkartır mı gibi kaygılar yaşayabilmektedir. Her birey çocuk veya yetişkin diş teli tedavisinden etkin bir şekilde yararlanabilmektedir. Doktorunuz ağız yapınızı inceleyerek önce üst veya alt çeneden ya da her iki çeneden tel kullanımına başlatabilir. 

Yetişkinler ve çocuklar tel tedavisinde pek çok durumsal açıdan değerlendirilmektedir. Çocukların ağız yapısı gelişim dönemi içerisinde olduğundan ötürü plaklar da tercih edilebilir. Her müdahale yönteminin uygunluğunun değerlendirilmesi ile kullanımı sağlanabilir.

Diş Teli Fiyatları 2024 Faktörleri

2024 diş teli fiyatları belirlenmesinde pek çok etmen mevcuttur. Muayene aşamasında gelen bireylerin süreç içerisindeki tüm durum analizleri değerlendirilmektedir. Bireyin getirdiği sorun boyutları ve kapsamı, ek müdahaleler, tedavinin seçileceği klinik gibi pek çok etmen bir araya gelerek diş teli fiyatları 2024 düzenlemlerini oluşturmaktadır. Alpdent olarak sizlere uygun ödeme koşullarını oluşturan diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini sunmaktayız. 

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Diş teli türleri metal, lingual, şeffaf olarak adlandırılabilir. Bu türler içerisinde metal türler ilk çıkan türlerdendir. Metal yapıda olması yetişkinlerce estetik görünümü oluşturmasa da istenen amaca ulaşmada işlevsel bir sonuç getirmektedir. Şimdi ek aparatlar ile desteklenmektedir. 

Şeffaf teller metal türlerden sonra estetik kaygılarını dindirmek adına geliştirilmiştir. Şeffaf diş teli kullanımında estetik sorunlar ortadan kaldırılmıştır, tercihler daha da artış göstermiştir. Bu noktada diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri de ele alınarak metal türlere göre artışlar gözlemlenmiştir.

Lingual teller ise son çıkan ve güncel tedavi yöntemlerindendir. Estetik anlamda en etkili sonuçları getirmiştir. Ancak dişlerin arka kısımlarına yerleştirilen braketler dilde yara oluşumuna da neden olabilir. Kişiye uygunluğunun değerlendirilmesinin ardından işlemler yerine getirilmektedir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.