Görüntü
Diş Teli İle Neler Yenir?

Diş teli tedavisinde besin tüketimi önemli bir konu olmaktadır. Bireyler diş teli tedavisinde pek çok noktayı değerlendirerek sürecini yönetebilmektedir. Gerekli adımların ele alınması ile süreç istenen bir düzeyde ilerleme göstermektedir. Diş teli tedavilerinde ele alınan pek çok nokta ile sağlıklı ilerleme göstermektedir. Diş teli fiyatları bu açıdan ele alınan noktaları incelemektedir. Diş teli fiyatları gerekli bakım hizmetleri ele alınarak düzenlemektedir. Ağız ve diş sağlığı tedavilerinde bireylerin dikkat edeceği noktalar analiz edildiğinde gerekli işlem süreçleri sağlanmaktadır. Bireyler ağız ve diş sağlığına gereken önemi verdiklerinde işlemler adım adım sorunsuz ilerleme göstermektedir. Her noktanın incelenerek gelişim göstermesi ile diş teli tedavisi istenen işlem noktalarını bizlere sunmaktadır.

 

Diş Teli Tedavisinde Beslenme Nasıl Sağlanır?

Diş teli tedavi sürecinde beslenme önemli bir noktayı kapsamaktadır. Bireyler beslenmeye ve bakıma önem verdikçe diş teli tedavileri de bu bağlamda önem kazanmaktadır. Diş teli tedavi süreçlerinde gerekli analizlerin yapılarak ilerleme gösterilmesi ile istenen sonuçlara ulaşmak oldukça kolaydır. Beslenme süreçleri ağız ve diş sağlığının gelişim göstermesi için çok önemlidir. Vücudun almış olduğu mineraller ve vitaminler gelişim noktasında bireylere faydalı olmaktadır. Bu sebeple tükettiğiniz besin türlerini inceleyerek ihtiyacınız olan değerlendirmeyi sağlamanız gerekmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı düzenlemeleri de bu noktada önemli bir yer tutmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı analizlerinde ele alınan bu durumların incelenmesi ile bireyler sağlıklı gelişim takiplerini sağlayarak öncelikle ele alınan durumların işlemlenmesine katkı sağlamaktadır.

Diş Teli Tedavilerinde Tüketilmemesi Gerekenler

Diş teli tedavilerinde bireylerin beslenme ihtiyaçları önemlidir. Hangi besinlerin alınacağı konusunda fikir birliğini alanında uzman ortodontistleriniz yapmaktadır. Ortodontistiniz ile yapacağınız görüşme ve iletişim süreçlerinde durum değerlendirmesini sağlamanız önemli bir konu olmaktadır. 

Diş teli tedavi süreçlerinde bazı besinlerin tüketilmemesi gerektiği belirlenmektedir. Örneğin çok yapışkanlı, çok sert bir şekilde olan besinleri tüketmemeniz sağlıklı ağız yapısı için gerekli olmamaktadır. Braketlerinize besinlerin sert gelmesi kırılmaların ve hasarların olmasına neden olabileceğinden ötürü önerilmemektedir. Braketlerin temizlenmesi ciddi bir konu olmaktadır. Braketlerin kenarlarında besin ve mikrop birikmelerinin olmasından ötürü lekelenmeler gözlenebilmektedir. Bu durumların incelenmesi ile gerekli destek hizmetleri sağlanmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerinde hangi braketlerin tercih edildiğine bakılmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılındaki bu düzenlemelerin ele alınması ile süreç istenen düzeyde ilerleme göstermektedir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.