Görüntü
Diş Teli Kullanımı Ardından Plak Kullanılır Mı?

Diş teli tedavilerinde plak kullanımı çok yaygındır. Plak kullanımında bireylerin pek çok sorusu mevcuttur. Ben plak kullanmalıyım? Diş plağı ne kadar kullanılmalıdır? gibi soruların cevaplarını aramaktadır.

 

Diş Plağı Neden Gereklidir?

Diş telinden sonra plak kullanımı oldukça yaygın bir durumdur. Plakların tercih edilmesi bireylerin tedavi süreçlerinde önem arz edecek bir durumdur. Süreç boyunca gerekli tedavi adımlarının kontrolünün kurulması gerekilmektedir. Diş telleriniz çıkarıldıktan sonra bir plağa ihtiyacınız olacaktır. Bu süreçte gerekli noktaları ortodontistiniz ile beraber planlamalısınız.

 

Alpdent olarak düzenli olarak gözlemlediğimiz hastaların diş telleri ayarlamalarınızın her biri, dişlerinizi diş etlerinize sabitleyen periodontal bağ dokularının manipüle edilmesinde önemli bir rol oynar. Zamanla ve tutarlı ağız hijyeni alışkanlıklarıyla dişleriniz ideal hizasına kavuşmaktadır. Bu durumların analiz edilmesi, hastaların gerekli süreç adımlarını kurması gerekilmektedir.

 

Bununla birlikte, diş telleri bileşenleriniz çıkarıldıktan sonra bile, periodontal dokularda yine de hafif bir miktar gerginlik olacaktır. Ele alınmazsa, dişlerinizin düzeltilmiş hizalamasından tekrar çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden tam kalıcı sağlıklı dişlerinizin olmasını sağlamak adına Alpdent olarak diş plağının kullanılmasını önemsemekteyiz.

 

Diş teliniz ağzınızdan çıkarıldığı an diş plaklarının da kullanılması gerekecektir. Bu plakların kullanım süresi ve düzeni de doktorunuz tarafından belirlenir.

 

Diş Plağı Nasıl Temizlenir?

Diş plağı temizlemek oldukça kolaydır. Çünkü plaklar takıp çıkarılma özelliklerine sahip olmaktadırlar. Bu yönleri ile temizlenmek istedikleri zaman hemen çıkarılır ve takılabilirler. Ancak takıp çıkarma işlemlerinin ardından gerekli temizleme süreçlerini yerine getirip tekrar takmalısınız. Bu şekilde işleminiz sorunsuz bir şekilde ilerleme gösterecektir. 

 

Diş Sağlığında Önemli Noktalar

Ağız ve diş sağlığında bireylerin yerine getirmesi gereken pek çok durum mevcuttur. Bu durumlar karşısında bireyler gerekli süreçleri ilerlettiğinde sağlıklı bir ağız yapısına kavuşacaklardır. Diş teli tedavilerinde diş teli temizliği ve braket bakımı önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Braketlerin kenarlarında besin birikmeleri gözlemlenebilmektedir. Bu durumda gerekli temizlik süreçlerinin sağlanması gereklidir. Aksi durumda bu birikmelerin rengi koyulaşabilir, kararabilir ve çürümelere kadar giden bir durumu meydana getirebilir. Ek sorunların olması hem bireyin sürecini uzatacak hem de diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine etki edecektir. Ek problemler ve sorunların büyümesi de diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinin değişmesine etki edebilmektedir.


Share:

Tedavi Sürecinde Braketlerin Kullanımı

Dt Emre Aldoğan 21-09-2019

Ortodonti tedavi süreci gerekli planlamaların yapılması ile istenen konum sorunlarına çözüm bulma arayışıdır. Diş teli tedavi sürecinde önem arz edecek olan tel seçiminin de istenen sonuçlar meydana g

Devamı

Diş Teli Kullanırken Önemli Noktalar

Dt Emre Aldoğan 08-02-2023

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı gülüşlerini sağlamak için gerekli olan tedavi süreçlerini kapsamaktadır. Alanında uzman ekibimiz ile sizlere sunduğumuz ortodonti yani diş teli tedavisinde bireyl

Devamı

Diş Teli ve Ağız Sağlığı İlişkisi

Dt Emre Aldoğan 13-12-2020

Bireyler içinde bulunduğumuz süreçte diş teli tedavisine oldukça başvurmaktadırlar. Bu durumun arkasında sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak ve etkin bir gülüşe sahip olmak yatmaktadır. Alanında uzman

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.