Diş telleri ve şeffaf plakların hangisini kullanmalıyım? Ağız ve diş sağlığınızı korumak için gerekli adımlar bireye göre değişmektedir. Dişlerinizi düzeltmek için hem şeffaf plak olarak bilinen invisalign tedavisi hem de geleneksel diş tellerini harika seçenekler olarak sizlere sunabiliriz. Bireysel dişlerinizi, hedeflerinizi ve tercihlerinizi göz önünde bulundurarak, hangi seçeneğin sizin için doğru olduğunu seçmeniz için alanında uzman ekibimiz Alpdent olarak sizlere sunmaktayız.
Dişleri uygun konumlarına doğru ilerletmek için en çok bilinen ortodontik seçenek olan geleneksel diş telleri, braketler ve tellerden oluşan tedavi süreçlerinden yararlanılmaktadır. Braketler, dişlerin önüne veya arkasına özel bir malzeme kullanılarak tutturulur ve bu braketlere teller ve elastik bantlar, dişleri düzeltmeye yardımcı olmak için sabit basınç uygulamak amacıyla uygulanabilir. Ortodontistiniz her 3-10 haftada bir lastikleri değiştirmek ve telleri ayarlamak için randevular oluşturmaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz süreçte pandemi nedeni ile evlerimizdeyiz. Bu kapanma süreçlerinde bazı tedavilerin ve randevuların ötelendiği görülmektedir. Ancak Alpdent olarak İstanbul'da yer alan kliniğimizde gerekli tedbirler doğrultusunda sizleri ağırlamaktayız. Gerekli özemi sizlere sunmaktayız.
Diş teli uygulamalarında bireylerin randevularını sürdürerek ilerleme göstermesi gerekir. Bu noktada randevularda önceki ve sonraki gelişmeler incelenir gerekli planlamalar sağlanmaktadır. Diş tellerinin bakımı sağlanır, gerekli sıkılaştırma ve lastik kullanımı da sağlanmaktadır. Bu sebeplerden ötürü randevuların düzenli olarak görülmesi gerekir.
Invisalign, gülümsemenizi giderek daha fazla düzenlemek ve diş tellerinin işlevselliğini sabitlemek için bir dizi net hizalayıcı kullanma işlemidir. Geleneksel braketlerin aksine, Invisalign hem tel hem de braket içermez. Başlangıçta ortodontistiniz hizalayıcılar oluşturmak için dişlerinizin izlenimlerini gönderir. Invisalign hizalayıcılar yapıldıktan sonra, düzenli kontrol randevularında ortodontistinizin onayına bağlı olarak sırayla takılmalıdır. Ortodontistinizle randevular, ilerlemeyi izlemek ve hazır olduğunda bir sonraki hizalayıcıyı almak için her 4-6 haftada bir planlanmalıdır.
Alpdent olarak diş telleri ve şeffaf plakları tercih ederek tedavi süreçlerini planlamanız gerekmektedir. Bu planlar doğrultusunda tedaviniz de istenen düzeyde ilerleyecektir. Tedavi süreçlerinde karşımıza çıkan bir diğer durum da diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 değerlendirmeleri bireylerin tedavilerinde önemlidir. Seçeceği müdahale türleri ve getirdiği sorunlar ile diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri ortaya konur. Bireye özel ödeme koşulları ile diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerini değerlendirmekteyiz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.