Görüntü
Diş Teli Nasıl Çıkarılır?
Diş Teli Nasıl Çıkarılır?

Diş teli tedavisi alanında uzman bir ortodontist tarafından sürdürülen önemli bir tedavi biçimidir. Burada amaç diş telinin yardımı ile dişleri kendilerine ait olan alanlara doğru yavaş yavaş hareket ettirmektir. Böylece sistemli bir şekilde dişleriniz estetik görünüm kazanmış olur. Diş teli tedavisinde bireyler diş teli fiyatları hakkında da bilgi almak isterler. Diş teli bakımı ve fiyatları bireylerin tedaviye başvurma süreçleri için önemli bir konuyu içermektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri ve diş teli fiyatları hakkında bilinmesi gerekenlerin ele alınması bireyin tedavi sürecinin şekillenmesinde de önemli bir noktadır. Alpdent olarak alanında uzman ortodontistimiz ile sizlere gerekli bilgilendirme süreçlerini sunmaktayız. Ayrıntılar için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Diş teli tedavisinde bireylerin kendilerine uygun bir tercih yapabilmesi için istekler ve gelişmelerin de etkisi ile farklı diş teli türleri oluşturulmuştur. İlk üretilen metal teller olmakla birlikte zaman içerisinde şeffaf ve lingual türler de gözlemlenmeye başlanmıştır. Görünüm anlamında diğer türler metal tellere göre daha ön planda olmaktadır. Diş teli fiyatları da türler değiştikçe farklılaşmaktadır. 

Diş Teli Çıkarılması

Diş teli tedavisinde çıkarılma günü geldiğinde kontrollerin yapılması gerekir. Dişler kendilerine ait olan yerde mi, boşluk kaldı mı, çene tam olarak kapanabiliyor mu, dişler diğerleri ile kenetlenmiş mi gibi sorular ilk muayene sorularında yer almaktadır. Daha sonra özel aletler yardımı ile yavaş yavaş çıkarılması sağlanır. Braketin dişten ayrılmasına yardımcı olan bu alet canınızı acıtmaz, ağrı hissettirmez. Diş telinin çıkarılmasının ardından dişlerde bazı izlerin, lekelerin olduğu görülmektedir. Bu durum çok normaldir. Yapıştırıcı artığı geride kalmıştır. Burada dişin aşındırılmadan sadece yapıştırıcının çıkarılması gerekir. Diş minesine zarar vermeden kullanılması gerekir. Bu işlem özen istemektedir. Alanında uzman ortodontistlerin bu süreci kolaylıkla yürütmesi ile dişleriniz istediğiniz güzel görünümü sizlere sunmaktadır. 

Diş teli tedavi süreci baştan sona özen gerektirir. Temizlik, bakım ve kontrollerin yapılması sırasında bireyin, uzmanın desteği ve ilgisi gerekir. Böylece sağlıklı dişlerinize zorlanmadan kavuşabilirsiniz. Diş teli bakım süreçleri hakkında doğru bilgi almak, diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri konusunda bilgilenmek için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın
En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.