Dişlerimizin sağlıklı ve estetik görünmesi bizler için büyük önem taşır. Her birey estetik bir gülümsemeye sahip olmak ister. Bu doğrultuda da gerekli müdahale adımlarının izlenmesi, bir program dahilinde süreç akışının ilerletilmesi uygundur.
Diş teli tedavi süreçlerinde öne çıkan pek çok adım mevcuttur. Bu adımların başında uygun tedavi planının seçilmesi gelmektedir. Planın kurulması hangi yöntemin nasıl seçileceği, hangi süreç boyunca ilerleme göstereceği gibi durumlarla şekillenecektir.
Diş teli tedavilerinde muayene önemli bir noktayı oluşturmaktadır. Muayene süreci bizlerin sağlıklı bir ağız sağlığına kavuşmamızdaki en önemli adımdır. Etkili bir muayene ile hangi sorunların var olduğu ve nasıl çözümleneceği üzerinde durulmaktadır. Bu durum bir sonraki aşamalarda tedavi için önem arz edecek fiyatlar üzerinde de etki sahibi olmaktadır. Diş teli fiyatları bizler için önemli olan pek çok adımı içermektedir. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemeleri kullanılan ürünün cinsine, malzeme yapısına, işlem süreçlerinin uygulanacağı klinik gibi pek çok etmene göre farklılaşmaktadır. Diş teli fiyatları 2025 düzenlemesi ile sizler de gerekli olan diş teli fiyatları ödeme koşulları düzenlenmektedir.
Diş teli uygulamalarında öne çıkan etmenler braketler olmaktadır. Braketler bizlerin sağlıklı bir gülüşe sahip olmamızda en büyük etmendir. Hangi braketi seçmeliyim? Braket türleri ve diş teli tedavisi arasındaki etkileşim nedir? diye pek çok soru sorulabilir. Hangi braket türünü seçerseniz seçin doktorunuzun ve muayene süreçlerinizin onayı ile sizler de istediğiniz sağlıklı görünüme kavuşabileceksiniz. Sağlıklı bir ağız yapısının kurulması pek çok işlem süreçlerini de beraberinde getirir. Temizlik, bakım adımlarının da etkili bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. Kişisel adımların takipliliği süreç için önem taşır.
Braket seçim süreçlerinde bireyler kaygılanabilir, hangisinin uygun olacağını düşünerek kaygıya düşebilir. Burada sizin kişisel özellikleriniz ve doktorunuzun tedavi sürecine verdiği onay çok önemlidir. Metal, şeffaf ve lingual braketler bizler için öne çıkarılmış olan braketlerdir. Bu tedavi adımlarında bizler için en önemli nokta tüm avantaj ve dezavantajlara hakim olarak sistem tercihinde bulunmaktır.
Günümüzde bireyler diş telini sıklıkla tercih ederken temizlik konusunda yetersiz bilgi sahibi olabilmektedir. Temizlik aşamaları her birinde aynı içeriğe sahip olmaısna karşın pek çok yeni türün meyd
Tel tedavisi hakkında bireylerin düşündüğü pek çok etmen vardır. Kafalarındaki soru işaretleri cevaplanmadan sürece başlamada kararsız kalırlar. Bu yazımızda diş teli nasıl takılır, şeffaf diş teli ne
Diş teli tedavilerinde süreç akışını belirlemek oldukça önem taşımaktadır. Her süreç boyunca dikkat edilecek pek çok durum mevcuttur. Bu durumların değerlendirilmesi ve gerekli sistemsel ilerlemelerin
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.