Görüntü
Diş Teli Takmak Zor Mu?

Diş teli tedavisi, alanında uzman ortodontistlerce yürütülen, gerekli bakım sistemlerinin ele alınması ile çapraşık diş tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Diş teli kullanımı ile sağlıklı ağız ve diş yapısına kavuşmak mümkün olmaktadır. Pek çok birey süreç boyunca gerekli hizmetlerden yararlanarak sağlıklı bir yapı oluşturmaya çalışabilir. Ancak kişiler yeterli bilgi sahibi olmadığında diş teli tedavisinden kaçınabilmektedirler. Bu durumda alanında uzman ortodontistlerin yardımı ile süreç ilerletilmelidir. Bu durum da diş teli fiyatları açısından incelenmektedir. Diş teli fiyatları üzerinde pek çok etmen vardır. Bu etmenlerin ele alınıp incelenmesi ile de diş teli bakım süreçleri ve sistemsel programlar düzenlenebilmektedir. Bu sebepler ele alındığında gerekli ihtiyaçların analiz edilmesi muhtemel olmaktadır.

 

 

Diş Teli Kullanımı İçin Tavsiyeler

Diş teli kullanım süreci bireylerin hazırlanması ve gerekli destek süreçlerini yönetebilmesi için önemli olan noktaları taşımaktadır. Diş teli bakım sistemlerinde bireylerin ihtiyacı olan durumların başında bu sürecin nasıl ilerleyeceği, kimlerin hangi noktalara dikkat etmesi gerektiği ve temizlik, beslenme alanlarının nasıl sürdürüleceği gelmektedir. Bireyler bu noktalara dikkat ettiğinde süreç istedikleri gibi adım adım istenen başarılı sonuca doğru ilerleyecektir.

Ağız ve diş sağlığında dikkat edilmesi gereken ilk nokta temizliktir. Braketlerin yani diş teli bakım süreçlerindeki küçük kare yapıların temizlenmesi, besin artıklarından arınması gerekmektedir. Bu noktaya dikkat eden kişiler oldukça önemli bir durumu yerine getirmiş olurlar. Diş teli fiyatları da bakım süreçleri ile yakından ilişkili olmaktadır.

 

 

Diş Teli Fiyatları ve Değerlendirme

Diş teli bakım süreçlerinde fiyatlar da önemli bir yer tutmaktadır. Bireylerin fiyatlar üzerindeki değerlendirmeleri onların sürece yönelik motivasyonlarını da etkilemektedir. Pek çok birey diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri hakkında bilgi bilememekte, bu durumda da yüksek ücret düzeylerini düşünerek tedaviden kaçınabilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılındaki yeni düzenlemeler ekonomik faktörler başta olmak üzere, bireyin getirdiği problem durumu, istediği braket türüne göre hazırlanan içerikler, varsa ek sorunlar, alanında uzman bir ortodontistin varlığı ve uygulanacak kliniğe göre seçilebilmektedir.

Diş teli sistemleri bireylerin kendine özgü muayene adımları ile şekillenmektedir. Muayane olarak ihtiyaçlarınızı belirlemek ve sürecinize başlamak için bizlerle iletişime geçebilir, detaylı bilgi elde ederek güvenli bir şekilde hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.