Görüntü
Diş Teli Tedavilerinde Yeni Gelişmeler

Diş teli tedavisi alanında uzman ortodontistler tarafından düzenlenerek ilerleme gösteren bir tedavi biçimidir. Pek çok uzman bu alanda uzmanlaşmaya çalışmakta, özelleşmek adına gerekli eğitim süreçlerini takip etmektedir. Tedavi boyunca gerekli adımların takibi de bu şekilde ilerleme göstermenizde yardımcı olmaktadır.

Diş Teli Tedavi Aşamaları

Diş teli tedavi adımlarında muayene önemli yer tutmaktadır. Muayene adımlarında gerekli tedavi süreçlerini değerlendirmemiz önem taşımaktadır. Muayene ile birlikte süreç boyunca önem arz eden durumlar değerlendirmeye alınmaktadır. Muayenede tedavi için gerekli olan tüm noktalar ele alınarak incelenmektedir. Bu noktaların incelenmesi diş teli fiyatları için gerekli noktaları da belirlemektedir. Hangi tedavinin yapılacağı, nasıl ilerleme sağlanacağı diş teli fiyatları için önem arz etmektedir. Diş teli fiyatları pek çok noktadan etkilenmektedir. En önemlisi klinik seçimi ve uzmanın alanında uzmanlığıdır. Diş teli fiyatları bu bağlamda pek çok etkileri içermektedir. Diş teli fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. 

Diş Teli Braketleri Nasıl Seçilir?

Diş teli fiyatları için önem arz eden braket seçimi de tel tedavilerinde önemli bir noktayı oluşturmaktadır. Diş teli tedavisinde öne çıkan braketler sağlıklı bir ağız yapısı oluşturmanızda önemlidir. Diş teli türleri ve fiyatları da bu bağlamda öne çıkan pek çok noktayı desteklemektedir. Braket seçimi tedavi adımları için büyük öneme sahiptir. 

Diş teli tedavilerinde braket kullanımında pek çok nokta ön plana çıkmaktadır. Metal, şeffaf, lingual teller olarak ele alınan diş teli tedavisinde pek çok seçenek sizlere sunulmaktadır. Bu seçeneklerin nihai amacı tedavi adımlarını düzenlemektir, istenen ağız yapısını sizlere sunmaktır. Ek olarak görünüm anlamında sizin tercihinize bırakılan diş teli türleri de mevcuttur. Braketlerden metal olanlar ilk çıkan ve süreç boyunca tercihini koruyan tedavi türüdür. Bu tedavi süreçlerinde metal türlerin görünümünden rahatsız olanlar şeffaf ve lingual telleri tercih edebilmektedirler. Şeffaf türler metallerin görünüm sorunlarını çözümlemek için ortaya çıkmışlardır. Üretiminin ardından pek çok kişi tarafından tercihi de artış göstermiştir. Lingual teller de dişlerin arkasında konumlandırılmasının ardından tercih alanı fazlalaşmaktadır. Ancak burada tüm tellerin artı ve eksi yönlerinin değerlendirilerek süreç içinde kullanımının sağlanması konusunda destek verilmelidir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.