Pek çok birey diş teli tedavisi ne kadar yaygın olarak uygulanırsa uygulansın hala süreç hakkında kaygı duyabilir. Bu durumun nedenleri incelendiğinde yeterli bilgiye sahip olunmaması gösterilebilmektedir. Bireylerin sürecin gidişatı ve yapılacaklar konusunda bilgi sahibi olması sürecin netleşmesi için oldukça önemli olmaktadır. Diş teli temizlik süreçleri, dikkat edilecek noktalar ve diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri konusunda önemli olan noktaları yakından inceleyelim;
Diş teli tedavisi emek gerektiren ve bireylerin sorumluluk alması gereken bir süreçtir. Diş teli taktırmaya karar verdiğinizde hem maddi hem de manevi olarak bir sorumluluğu almış olursunuz. 2 haftada bir ortodontistinizle görüşmeniz gerekir. Bu görüşmelerde muayeneniz yapılarak ihtiyaçlar analiz edilir, dikkat etmeniz gereken durumlar değerlendirilir. Dişlerin hareket etmesi ve kendilerine ait olan noktaları bulması sürecinde zaman zaman dişlerinizde ağrılar olabilir. Bu durum çok doğaldır ve süreç içerisinde azalmaktadır. Temizlik süreçlerine verilen önem tedavi öncesi ve sonrasında da önemliyken tedavi sırasında da çok önem taşır. Dişlerinizi eskisine nazaran daha özenli fırçalamanız gerekir. Braket temizliğinin sağlanması besin birikmelerinin giderilmesi adına oldukça önemlidir. Bu durum sağlanmadığı sürece braket yapılarında bozukluklar olabilir. Braketlerde sorunların oluşması hem bireyin sağlık sürecini etkiler hem de diş teli fiyatları açısından farklı noktaların ele alınmasını gerektirir. Maddi olarak ele alınan zorluklar diş teli fiyatları konusunu da etkilemektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirme noktaları kullanılan diş teli türü, bireyin getirdiği sorunlar ve ek müdahale yöntemlerinden etkilenmektedir. Bu noktaların bilinmesi ve değerlendirme süreçlerinin daha anlamlı bir şekilde ele alınmasına katkı sağlar.
Tüm bu değerlendirme süreçleri ele alındığında sağlıklı gülüşlere sahip olabilmek için alanında uzman bir ortodontistten destek almak gelişim süreçleri için oldukça önemli olmaktadır. Uzman yaşanabilecek sorun tespitlerini belirleyerek size destek olmakta, olası değerlendirmeleri de düzenleyerek gelişiminizi desteklemektedir. Ücretsiz muayene olarak kendi ağız ve diş sağlığınızı kontrol ettirmek, uzmanlarımızdan bilgi alarak diş teli fiyatları üzerindeki noktaları ele almak için Alpdent ile iletişime geçebilirsiniz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.